Midsommarmat, från salt till sött

19 juni, 2022
midsommarmat årstidsmotiv sommar

Om ni firar midsommar så som vi gör med goda vänner så innehåller dagen midsommarmat av olika slag. Vi börjar dagen med sill-lunch för att fortsätta med kaffe och tårta vid midsommarstången följt av någon form av femkamp och till sist så läggs något gott på grillen. Och så dessert på det.

Motivet Jordgubbar & rosa fläder här ovan är ett av årstidsmotiven från min nya bok. Motivet går också att beställa som fine art print (format 30×40 finns på lager) och kort med kuvert. Se fler bilder här.

Tips!

Du som är medlem i Blomsterlandets kundklubb kommer att få ett nyhetsbrev på tisdag. Där finns chans att vinna min senaste bok och dessutom ett fint erbjudande på båda mina böcker. Att bli medlem kostar inget och du blir det enkelt här på deras hemsida.

Midsommarmat, salt och söt inspiration

Här kommer tips på midsommarmat som jag hoppas kan inspirera dig, inte bara till midsommar utan hela sommaren lång. Tilltugg, plockmat, inslag på buffé, middagsmat och tårtor. Från salt till sött.

tunnbrödsticks

Tilltugg

Ett av sommarens godaste tilltugg – tunnbrödsticks. Så enkla och så goda. Med hjälp av en påse tunnbröd från affären blir det ett så uppskattat tilltugg.

skagenröra

Något annat som alltid smakar är skagenröra. Den här varianten är så god, så god. Kan bli ett tillbehör på buffén eller en egen sommarmiddag.

midsommarmat färskpotatis

Färskpotatis med tillbehör som plockmat. Alltså, det blir nog inte så mycket mer midsommar än detta.

Midsommarmat till plock & buffé

Tårta är alltid uppskattat och det behöver inte alltid vara av söt karaktär. Osttårta passar fint både att ställa fram på buffébordet eller att servera som förrätt. En krämig ostfyllning på salt och spröd kexbotten brukar alltid uppskattas.

saltbakad potatis

Färskpotatis är ett måste till midsommar, men om du vill göra en god potatissallad vill jag tipsa om denna saltbakade potatis som blir så god. Perfekt till sommarens middagar.

mazarintårta med mascarponekräm

Midsommartårtor

Nu till det söta. Midsommar är verkligen jordgubbar för mig och en tårta hör också dagen till. Först ut är en mazarinkaka som toppas med en mascarponekräm. Så god!

jordgubbsmoussetårta

Det här är en klassiker som jag bakat så många gånger och som alltid gör succé, jordgubbsmoussetårta på kladdkakebotten. En lite mer gräddig mousse.

moussetårta med rabarber och jordgubbar

Min moussetårta med rabarber och jordgubbar, som jag bjöd på när jag senast gästade TV4 Nyhetsmorgon. Receptet hittar du här på Köket.se och där kan du även se klippen från tevestudion. Det här var förresten tårtan jag bjöd våra vänner på ifjol på midsommarafton. Den blev så god och uppskattad att den fick bli ett av recepten i nya boken Baka & ta tillvara. Bilden är förresten tagen i Ewas och Johans trädgård och maken agerar grässtråhållare i förgrunden. Gästerna sitter på altanen och väntar på att få smaka. Så kan en bild också bli till. Ett härligt minne!

Det finns såklart ännu mer att tipsa om inför midsommar, men jag nöjer mig med detta urval och sen är det bara att ni fortsätter att botanisera här bland mina blomster och bakverk.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Du hittar mina böcker i bokhandeln. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?