Min augusti-trädgård

28 augusti, 2017
moodboard augusti-trädgård

Vi närmar oss slutet av augusti månad och jag tänkte dela med mig av min augusti-trädgård. Sensommaren och en bit in på hösten är något alldeles speciellt i trädgården tycker jag. Då är den nästan som allra vackrast, precis innan den ska gå ner i vila. Så grönskande, blommande och lite vild. När det dessutom bara mest är tid till att njuta.

Rensa ogräs gör jag tidigt på säsongen och sen får det vara. Om jag inte bestämmer mig för att gå den årliga dusten mot såpnejlikan förstås. Tycker att beståndet minskar för varje år, så kanske det blir jag som vinner till sist. I helgen har jag klippt alla våra avenbokshäckar och häggmispeln ska också putsas. Och så tänker jag mig att en hel del växter ska delas och fördelas om. Fick ett ryck förra helgen och grävde bort all stjärnflocka, ja en av mina favoriter, men den har varit så dålig nu i flera år att jag blev tvungen. Och så försöker jag hålla daggkåpan i schack så att den inte tar över. Annars är största projektet i trädgården vårt uterumsbygge som börjar ta mer och mer form, och det kommer att bli så fint.

Vi har saknat en plats i vårt gröna rum där vi kan sitta nästintill året om. Vår altan är liksom placerad intill nästa tomt och är väl praktisk på sitt sätt, men här kommer vi att kunna sitta ute tidig vår till sen höst och njuta av vår trädgård. Vi valde bort växthus och tänkte mer uterum/orangeri, så ja ser framför mig något citrus- eller fikonträd därinne så småningom. Ser verkligen fram emot detta.

Min augusti-trädgård

Mitt moodboard för augusti så. Senaste tillskottet i släntens plantering är vipphortensian Limelight. Blodtopparna är på upphällningen men bidrar fint med form. De vita skogsastrarna blommar för fullt, liksom höstanemonerna ’Honorine Jobert’.

Jätteverbena har jag i krukor liksom den så oerhört tacksamma vita pelargonen ’Kronprinsesse Mary’, utsedd till årets pelargon. I år köpte jag också en ’Orange Fizz’ som äntligen börjat blomma. En doftpelargon med flikiga vackra blad som doftar citrus.

Rudbeckian ’Magnus’ med sina rosa blomster lyser upp i planteringen. Mitt inne i rödbladiga flädern klättrar den ljust lila klematis Mrs T Lundell och nedanför grönskar olika sorters ormbunkar. Stäppsalvia ’Caradonna’ bjuder delvis på en andra blomning. Och så har jag ett par mörkt röda dahlior. Och alunrot, en återkommande perenn i flera av mina planteringar då jag är så förtjust i bladverken. De små gröna bladen är citronmeliss. Och så tog jag med en liten kvist från syrenbuddlejan som i år (ännu) endast blommar med en stor kvist. Våra båda tog nog rejält med stryk i vintras och jag hör flera som upplever samma sak, så tacksam att det åtminstone finns livskraft kvar.

Tror jag fick med allt i bild och hoppas du hittar din väg i mitt moodboard. Är det något du undrar över är det bara att fråga såklart.

Så ser det ut i min augusti-trädgård. Och så sitter det alltid fint med en kopp kaffe i det gröna.
∼ Annelie ∼

P.S. Vill du se hur tidigare månader sett ut i min trädgård är du välkommen att besöka kategori Moodboard från trädgården. D.S.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?