Min trädgård

Soliga slänten • del 3

13 augusti, 2013
 
Då var det dags att avsluta rundturen i vår soliga slänt. Om ni missat början går det finfint att läsa del 1 här och del 2 här. Kallar den här ytan för soliga slänten då solen stiger upp där bakom och sen ligger på större delen av dagen. Men den tredje och sista delen ligger faktiskt lite mer i skugga. Inte minst beroende på den stora björken till vänster. Här har jag valt att plantera en del vintergrönt och olika perenner där bladen bjuder på vackra skiftningar. Det vintergröna består av rhododendron, vintergröna, skuggröna, ett par låga pelaridegranar, en fågelbogran och klätterbenved. Har även planterat ett par lagerhägg i slänten och allt detta tillsammans utgör den vintergröna linjen jag nämnt tidigare.
 
 
Här frossar jag också i olika sorters hosta, en riktig pärla som jag skrivit mer om här. Här låter jag också Jättedaggkåpan breda ut sig. Daggkåpan som blir så fint sällskap till blåblommande Stäppsalvia ’Caradonna’ intill. Båda de försommarperennerna klipper jag ner i början-mitten av juli och har man tur bjuds man på en andra blomning. Intill stenen har vi planterat en kaprifol som klättrar uppåt i björkens grenar och för varje år sticker iväg nya gröna slingor i sidled. 
 
 
Rhododendron ’Cunninghams White’ • Vintergröna • Jättedaggkåpa • Hosta
 
 
Och om våren, innan allt riktigt börja skjuta fart och vara så grönskande som det är just nu, då njuter vi av släntens tidiga blomning. Lila och vita allium, löjtnantshjärta och så syrener. Längst upp i slänten översållas vi av vita och lila syrener. Och den ljuvaste av dofter.
 
Tänk vad vi njuter av varje tid.
Då på våren har vi allt framför oss och frossar i det där allra första.
Nu är vi mitt i det och drar ut på njutningen så långt det bara går.

You Might Also Like

Inga kommentarer

  • Reply Emma 13 augusti, 2013 at 11:16

    Vilken underbar trädgård du har! Så vackra foton och härliga färger :)

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.