Min trädgård

Välkommen avenbok!

17 maj, 2013

För ett par veckor sedan tog vi tag i projektet att byta häck. Vi har framför huset, ut mot gatan, haft en hagtorn med riktigt ilskna taggar. I vinter har den tagit rejält med stryk och nu tog vi äntligen tag i detta. Framför allt maken har slitit med att dels gräva upp den gamla häcken men även med att gräva för den nya. Under vår gräsmatta verkar det vara ett paradis av sprängsten och gärna rackarns stora bumlingar. Det i kombination med lerjord gör att jag knappt ens kommer ner med min spade på vissa ställen.

Men nu så sitter alla 80 plantor på plats. Framför huset och längs med garageuppfarten, så att vi även ramar in den ingången till trädgården. Avenboken ska trivas i lerjord så det bådar gott. Den vill även gärna ha en stötta den första tiden, så det är lite plockepinn-känsla över tomten just nu.

Odlingslådorna vi byggde ifjol ramar vi också in med en halvcirkelformad kuliss med ett par gångar emellan. Tanken är också att dölja de där utrymmena i trädgården som är ack så viktiga, men som också har en förmåga att bli lite stökiga. Exempelvis plats för släpkärra och komposthörnan. Nu med värmen har knopparna äntligen börjat slå ut och vi börjar ana den gröna känslan på alla nya ytor. Nu blir det till att vattna och vårda, så att första vintern klaras av. Och så hoppas jag att det växer snabbt.

Ser ni att både gräslök och vitlök tittar upp ur lådorna? I helgen blir det nog dags att peta ner lite frön ♥

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.