

När häggen blommar och doften ligger tung över hela trädgården. Det är så makalöst vackert. Vi har några riktigt stora träd på allmänningen som gränsar till vår tomt och så här års bidrar de med både fyllig grönska, vacker blomning och försommardoft. Har sett att syrenerna redan blommar i södra Sverige. Den där tiden mellan hägg och syren känns väldigt kort i år. Men här i Roslagen har vi ett tag kvar tills syrenen tar över.

Blomsterfunkia
♥

Och så skördade jag lite mer rabarber. Den är rekordtidig i år och jag inser (med glädje) att det får bli en hel del rabarber-gott framöver. Den här gången blev det en enkel rabarberkaka med recept från fantastiska boken Sweet Food and Photography. Linda Lomelino har även receptet på sin blogg.

Ja, och så blev det en blomsterkaffe. Förstås.
Med vitt och grönt sällskap. Som det ska vara en långhelg i maj månad.
♥
2 Kommentarer
Så fantastiska bilder, bakverk å så mycket mer.
Känns nyskapande samtidigt som klassiskt i sin enkelhet.
Ja jag måste testa att göra rabarberlikör nu i rabarbertider men idag blir det att göra rabarbersaft efter att ha gjort fat med rabarberbladsform igår.
Följer din vackra blogg, på Insta å på Facebook. 👌
Hej och varmt tack för dina fina ord. Jag gillar ju att se det vackra i det enkla. På mitt sätt. Fint att det uppskattas. Likören funderade jag också på häromdagen. Härligt det låter med allt du gjort. Fortsatt fin helg till dig.