Min trädgård

Min trädgård: Nu vill jag trycka på pausknappen.

13 maj, 2015
 
Frilandsadiantum Adiantum pedatum och Narcissus Thalia
 
Det är så vackert nu. Nästan så att det gör lite ont. I min skuggrabatt har ormbunkarna vaknat till liv och jag älskar det här stadiet när de vecklar ut sig. Som små spiraler och bollar som ser så oansenliga ut för att sedan växa till sig och fylla ut rabatten. Speciellt i sällskap med blommande narcisser och kungsängsliljor är den skirande grönskan just nu magisk.
 
 
Rabarbern stortrivs i vår kompakta lerjord och efter att vi delade den för ett par år sedan när vi gjorde iordning ytan med odlingslådor så mår den ännu bättre. Och redan nu har de två rundlarna med rabarber fyllts till bredden av denna ljuvliga delikatess. Så här tidig brukar inte rabarbern vara hos oss. Men jag tackar och tar emot och tänker att det nog ska bakas lite i helgen.

 
 
Plockade mig en liten trädgårdsbukett så att vi får njuta lite trädgård inne också medan regnet strilar ner utanför fönstret. För varje dag blir det grönare och knoppigare. Man skulle nästan vilja trycka på en paus-knapp för att hinna med all växtkraft. Nu ligger i alla fall en långhelg framför oss och jag ser fram emot både trädgårdsfix och kaffepaus i det gröna. Solen ska göra oss sällskap har jag förstått även om graderna nog kommer att kräva en extra tröja. 
 
Som goda vänner brukar säga.
Ute är bättre än inne.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.