Min blomstervärld Min trädgård

Vinterträdgården, en dag i början av november

9 november, 2016

Hösten var så lång och det kändes nästan som att sensommaren aldrig tog slut. Så plötsligt vaknade vi till singlande snöflingor och frostiga morgnar. Och på söndag morgon vaknade vi till ett vinterlandskap med flera centimeter snö. För mig som älskar blomster och trädgård tycker jag att det ger ett helt nytt och spännande perspektiv till trädgårdens former och struktur när ett lager snö lägger sig ovanpå allt.

snoflocka

Stjärnflockan som i år blommat om och blommat så tappert ända in i november blev till en snöflocka.

snohortensia

Hortensians rostbruna blommor kontrasterar fint till den vita snön. Men jag skulle ju ha gjort ett försök till att plantera ut mina altan-hortensior i trädgården. Blir nog inte så. Kanske jag kan klä in krukorna och försöka övervintra dem ute. Är värt ett försök tänker jag.

vinteranemon

Höstanemonens kronblad trillade snabbt av så fort första frosten föll och nu svajar där alla knoppar på långa stjälkar och ger en helt ny form till rabatten.

diabolovinter

japansklonnisno

Det är som att den flikbladiga japanska lönnens blad fångat upp snöflingorna och låter dem vila där ett tag. En vän till mig skrev ’det är det som kallas kramsnö’. En riktigt fin tanke.

Så idag har det kommit rejält med snö. Kaos i trafiken, inställda tåg och bussar. Själv fick jag vända hemåt igen då jag efter två och en halv timme kommit halvvägs. Väl hemma, efter en värmande kaffepaus i väntan på att tåget skulle börja gå igen, blev det arbete från köksbordet och väl där så är det ju vansinnigt vackert att blicka ut över det vintriga landskapet♥

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emma T 9 november, 2016 at 22:11

  Grattis till er <3 Önskar vi fick lite här med, knappt någon millimeter här och var är det enda som ligger…
  Det sista fotot tar andan ur mig! Det är så otroligt vackert.

  • Reply Annelie Andersson 10 november, 2016 at 11:02

   Ja, som du kanske läst är gårdagens snöfall det värsta på 111 år i Stockholm, så det kom en del kan man säga :) Idag är det lite lugnare även om det trafikmässigt fortfarande är rätt stökigt. Men från köksbordet är det bara vackert. Och du, tusen TACK för den oerhört fina komplimangen. Den värmer verkligen <3 Kram till dig.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.