Min blomstervärld

Vinterkväll i växthusen

2 december, 2013
 
Slottsträdgården Ulriksdal har en speciell plats i mitt blomster- och trädgårdshjärta. En fantastisk oas som är lika vacker och inspirerande oavsett säsong. I torsdags bjöds det till Vinterkväll i växthusen, vilket jag hade noterat i almanackan. Sedan vet ni hur det kan vara, man kommer hem från jobbet, det har varit en lång dag och så är man inte riktigt upplagd för att åka iväg igen. Det här var en sådan dag och jag tänkte att den där vinterkvällen får vara. Men finaste dottern tog beslutet att vi minsann skulle åka dit tillsammans och vad jag är tacksam för det. Den stunden vi var där var så oerhört inspirerande och avkopplande att jag åkte därifrån med ett leende på läpparna, ett lugn i kroppen och med adventsstämning i sinnet.
 
 
 
Vackraste vintervitt och grönt. Snitthyacinter i alla färger. Vackra och krispiga tulpaner. Julrosor i vackra trälådor. Kransar och bockar. Långa, långa rader med julstjärnor av olika slag. Och amaryllis, sort efter sort. Tända ljus. Såpbubblor. Champagne med tilltugg. Dekorationer, pynt, godsaker och allehanda finheter. Och underhållning av skönsjungande damer som gjorde köstunden till kassorna försvinnande trevlig. 
 
 
 
 
(Alla bilder tagna med mobilen.)
 
Sedan besöket i växthusen har ju även första adventsljuset tänts och det är så stämningsfullt med alla ljus, både inne och ute. Till helgen tänkte vi oss ett par besök på julmarknader i närheten. Så ett lätt lager med pudersnö skulle ju onekligen sätta fin prägel på helgen. Vi får väl se vad vinterns vädergud kan åstadkomma. 
 
Hoppas ni har en fin första decembervecka och tack för att ni tittar in.
 

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Karin 3 december, 2013 at 11:18

  Så jättefin blogg du har! Tack för fina ord på min och för att du kommenterade så att jag hittade hit. Jag kommer tillbaka! /Karin

  • Reply annelie 3 december, 2013 at 21:14

   Tusen tack, Karin. Vad roligt att du kikade in hos mig. Och vad kul för mig att ha hittat en ny blogg att följa. Känner att dina bilder kommer inspirera mycket framöver :)

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.