Min blomstervärld

Höstligt, rostigt och vackert

5 september, 2013
 
 
Hösten är en årstid som jag alltid tyckt så mycket om. Tror att det är färgerna och den speciella känslan i luften. Krispigt. Och ljuset. Det händer något med ljuset i september. Morgondis och dagg. Trädgården börjar gå ner i vila men det är lång tid kvar att njuta av allt som blommar. Sommarblomstren börjar ge upp och att få skapa lite höst- och vinterplanteringar innan trädgårdssäsongen är till ända gör gott. Äppelskörd och blomsterkransar. 
 
 
Nu njuter jag av den vackra höstanemonen ’Honorine Jobert’ som i år inte blommar lika rikligt som vanligt. Misstänker att vintern ligger bakom både det och den snåla skörden av amerikanska blåbär. I fjol plockade vi mängder. Dahliorna har verkligen bjudit vacker blomning hela sommaren i mina krukor. Rådjuren har bjudit på beskärning (grrr) och kanske att det hjälpt till. Stjärnflockan blommar en andra omgång. Och snart, snart blommar vackra höstsilveraxet ’Brunette’. Lovar att visa er denna skönhet då.

 
 
I helgen är det nog dags att köpa hem blomsterlökar och peta ner i jorden. Så att vi har något att se fram emot i vår. Åh, den där känslan när de första lökarna tittar upp ur jorden och vi går en ny trädgårdssäsong till mötes. 
 
Lycka.
 

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Karin A 6 september, 2013 at 07:39

  Så fina höstbilder från din trädgård! Saknar både dahlior och höstanemoner själv men silveraxet har vi. En riktig höstfavorit. Tänk att det redan är dags för höstlökar – det är så roligt att planera för nästa års blomning.

  Grattis igen till resan. Vilken underbar vecka ni kommer att få. Trevlig helg!

  Kram Karin

  • Reply annelie 6 september, 2013 at 10:20

   Fina ord från dig, tack Karin. Silveraxet är ju så vackert. Och väldoftande. Ser verkligen fram emot nästa vecka. Önskar dig en fin helg. Kram.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.