Min blomstervärld

Besök i Botaniska

19 april, 2014
 
 
 
Gårdagen tillbringades till stor del i Göteborg. Vi är på påsklovsresa med lagom avstånd till staden och jag läste i förra veckan att det även i Göteborgs Botaniska är tidig blomning. Då jag länge velat besöka trädgården gjorde det att vi äntligen kom dit. Och det var verkligen en fantastisk upplevelse. Vädret var tyvärr gråmulet med några regnstänk. Solen tittade fram en liten stund men det var ändå skönt promenadväder. Vi började i växthusen med ett enormt rikt utbud. Bland annat kamelior och orkidéer av alla de slag. 
 
 
 
 
Det var många lökväxter och tidiga vårblommor. Körsbärsblom i både vitt och rosa. Och rhododendrondalen. Det var något av det vackraste jag gått igenom. I ett stort skogsparti växte rhododendron och azalea överallt, många höga som träd. Och så i sällskap med blommande vitsippor. Och mossbeklädda stenar. Magiskt.
 
 
 
 
Och så magnolian då. Flera vackra exemplar och vid entrén det mest magnifika och största magnoliaträd jag någonsin skådat. Är så glad att vi tog oss en paus och tillbringade några timmar i detta botaniska paradis.

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Inger E. 19 april, 2014 at 08:31

  Tack Annelie, vilken vacker trädgårdsvandring du bjuder på och så underbara bilder att njuta av.

 • Reply Sofia 19 april, 2014 at 10:19

  Va häftigt att Rhododendron blommar redan! :D

 • Reply JUNITJEJ 19 april, 2014 at 15:25

  Vackra bilder!

 • Reply Karin A 21 april, 2014 at 17:43

  Så roligt att se Botaniska genom din kameralins! Trots att jag bor på gångavstånd därifrån är jag där alldeles för sällan. Ska försöka ta mig dit den här veckan. Ha en fin kväll! Kram

  • Reply annelie 21 april, 2014 at 17:44

   Tack, Karin. Lyckliga du som har så nära :) Fin kväll till dig med. Kram!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.