Min blomstervärld

Mrs T Lundell

29 augusti, 2014
 
Låt mig presentera Mrs T Lundell, det klättrande inslaget i min skuggrabatt på framsidan. Denna lila skönhet som i år breder ut sig rejält i den rödbladiga blodflädern ’Black Lace’. Tillsammans blir de verkligen vackra. Och det är så effektfullt med en lila kontrast till de mörka bladen på flädern.

Det här är en så kallad E-planta som är utvald för att klara vårt svenska klimat väl. Den trivs i både sol, halvskugga och skugga. Blomning i juli-september och den blommar mer i soligt läge. Mrs T Lundell tillhör Viticella-gruppen som oftast innebär tåliga och lättskötta klematis. Den här sorten får inga silvriga fröställningar på hösten (många väljer sort för deras vackra fröställningar) och beskärs antingen på hösten eller tidig vår. Jag brukar klippa ned den tidigt på våren till 20-30 cm höjd.

 
 
Klematis är verkligen vackra och det finns ju så många sorter. Prova gärna att samplantera intill en stor buske eller ett träd och låt klematisen klättra i ett sällskap. Som variation till att ha en solitär. Eller som marktäckare.
 
Och så blommar den till långt in på hösten. Bara en sån sak.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply The Place To Be 29 augusti, 2014 at 14:10

  Superfin!!! Själv skulle jag behöva en trädgårdsmästare som styrde upp lite här hemma :-).

  Ha en fin helg!
  Kram Malin

  • Reply annelie 29 augusti, 2014 at 17:58

   Visst är den fin, Malin. Tack! Jo, ibland skulle lite hjälp inte vara fel samtidigt som jag försöker tänka att trädgården aldrig får bli ett tvång. Bara ett nöje. Men jag förstår vad du menar :) Fin helg till dig med!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.