Min blomstervärld

Åldrad skönhet

24 oktober, 2017
åldrad skönhet höstanemon

Att åldras. Utan att gömma ålderstecknen. Att låta det synas; det nötta, skråmorna och tiden som gått.

Åldrad skönhet

Trädgården får mig att se det där varje år. Den här tiden när det är så vackert att det nästan gör ont, så kommer ett par rejäla frostknäppar och i ett slag förändras allt. Första frostnatten lägger mest ett skimmer över alltsammans. Men efter andra, tredje natten så faller vingbenvedens färgsprakande blad och funkiornas gröna blad blir blekgula. Växtligheten vissnar ner undan för undan. Den vackra vita höstanemonen blir brun i kanterna, tappar något kronblad och drar ihop sig. Men fortfarande är det så vackert. Och ett tecken på att det är dags att vila men bara för att snart väckas till liv på nytt.

åldrad skönhet höstanemon

Lite samma sak är det för mig med föremål. Att hitta det där åldrade som varit med ett tag. Det som blir så fint tillsammans med det nya. Sådant som funnits hemma hos far- och morföräldrar eller sådant som vi hittar på loppis. Den där känslan när man hittar något bland alla hyllor som ingen annan ännu sett. Som om det var menat till mig. Att det ska få ett nytt liv i mitt hem.

Och så vi då. Som åldras. Tänker att jag ska göra det utan att gömma ålderstecknen. Att låta det synas; det nötta, skråmorna och tiden som gått.

Inlägget är mitt bidrag till veckans tema i We decor life inne hos Living by W. Temat är Gammal/Gammalt och den här veckan är min vän Karin gästpresentatör. Här hittar du Karins nyväckta blogg och egna inlägg på temat.

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Karin A 25 oktober, 2017 at 15:25

  Åh så vackert och tänkvärt. Att tiden får sätta sin spår i trädgård, vårt hem och på oss själva är vackert. Behöver inte som du skriver döljas. Kram

  • Reply Annelie Andersson 26 oktober, 2017 at 09:51

   Tack snälla du, så glad jag blir att du tycker om mitt bidrag. Tack för fint tema. Kram!

 • Reply Karin 25 oktober, 2017 at 18:06

  Vilka vackra tankar och bilder. Tänkvärt. Kram

 • Reply Tiden som går, the circle of life och vackert gammalt | Living by W 25 oktober, 2017 at 18:34

  […] på Blomster & Bakverk skriver så vackert med ord som går in och väcker tankar kring orden gammal/gammalt i We Decor life. “Trädgården får mig att se det där varje år. […]

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.