Min blomstervärld Min trädgård

Anemone Sylvestris

23 maj, 2014
 
 

Den blommar nu, Tovsippan – eller Anemone Sylvestris, vildanemonen. Så vacker i släntens rabatt i det skira morgonljuset. Med sina vita blommor med gul mitt. Och sina ludna stjälkar. 
 
 
 
Den sprider sig mer än villigt och jag har numera ett hav av blommande tovsippor så här i försommartid. Helt ljuvligt! Tovsippan är härdig i hela landet och verkar trivas i både sol och skugga. Den blir 30-40 cm. Det ska också finnas en dubbelblommande sort, men den har jag inte stött på ännu. Tovsippan växer vilt endast på Öland och Gotland och gärna på torra och steniga ställen, men trivs uppenbarligen även i vår tunga lerjord.
 
 
 

 
chic 
 
Idag på morgonen klev jag ut i trädgården endast iklädd pyjamas med systemkameran som sällskap. Ville fånga tovsippan i morgonljuset, det är då jag tycker den är som vackrast. Sen njöt jag frukost på redan solvarm trapp. Den är här nu, sommaren. Och som jag njuter. Av både lugna morgnar, ledig fredag, att vakna till solsken och fårgelkvitter. Och blommande vildanemon. En riktig skönhet med sina nickande och ändå ståtliga och eleganta blommor.
 
Det här blir också mitt bidrag till dagens ord i fotoutmaningen.
Fin fredag till er.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.