Min blomstervärld

Blomsterpill. Och #blomsterkaffe.

25 november, 2014
 
 
Det här med mellanrum tänkte jag vi skulle prata om ett slag. Mellanrummen. De där stunderna som du ger dig själv. Att landa ett slag. Släppa tankar och bara vara. För mig kan det vara att krypa upp i soffan och läsa en god bok. Eller att äntligen öppna den där tidningen som landade i brevlådan tidigare i veckan. Eller så kan det vara att göra sig den där koppen kaffe efter helgens frukost och flytta in till fåtöljen i vardagsrummet och slänga upp fötterna på pianopallen och läsa klart morgontidningens bilaga.
 
 
Mina fredagar är också mina mellanrum. Sedan några år tillbaka arbetar jag deltid och är ledig på fredagar. En helig dag. Som bara är min. Visst blir det ärenden och lite fix hemma. Men lika ofta hinna med att träffa vänner, åka till en plats som jag längtat efter. Eller som nu, sedan jag startat mitt hemmabageri ägna dagen åt att baka och sedan glädjas åt alla som kommer och handlar av mig. Rena rama terapin det där att sätta händerna i en deg. Och en källa till energi och glädje.
 
 
Och sen har jag ju det där andra för mig. Det där blomsterpillet. Kan inte låta bli. Och då släpper jag tankarna på allt annat. Går ut i min kära trädgård och plockar av det som bjuds. Flyttar runt, funderar, skapar och leker. Fotar och instagrammar. Och dricker kaffe. Mitt mellanrum.

 
Du ser väl till att skapa dina egna mellanrum, hoppas jag.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.