Minipajer till dessert i påsk, glutenfria

18 april, 2019
minipajer påsk

Små minipajer med curd och maräng kan väl passa fint till dessert i påsk. Lade upp den här bilden på Instagram och skrev att Blomster och Bakverk väl ändå måste vara det bästa av två världar. För mig är det verkligen så och att komponera dessa små minipajer tillsammans med nyplockade vårblomster från trädgården, det gör mig så glad!

minipajer påsk

Minipajer med curd & maräng

Har så länge velat använda min bakform från Pufz som följde med hem från senaste Bak- och Chokladfestivalen. Gjorde den deg som jag hade till mina glutenfria tarteletter. Jag hade turen att ha två burkar färdig curd i kylen, både med smak och citron och apelsin. Fyllde de små blomformade pajerna med curden. Till sist vispade jag ihop marängen.

Så här: Vispa två äggvitor till fast skum, tillsätt strösocker lite i taget (1,5 dl). Vispa sen (på medelhastighet) marängen över vattenbad tills alla sockerkristaller lösts och därefter på bänken tills marängen svalnat. Sedan är det bara att spritsa och bränna. Det roligaste momentet. Förutom att äta dem förstås. Och att komponera den här kransen av blomster och bakverk.

minipajer påsk

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?