Mitt Gotland

Gotländsk sommar

Så var den till ända. Vår gotländska sommar. I år blev det två och en halv vecka. Oavsett tid går den alltid lite för fort och jag tror att så mycket ska hinnas med. Fast egentligen vill jag mest bara vara. I lilla stugan, i fiskeläget, vid havet. Där stenar plockas, sand hamnar mellan tårna och havet bjuder på skådespel. Avkoppling.
Där tidiga promenader till brevlådan bjuder på möten. Eller där kvällssolen lyfter fram allt det vackra. Och där den blommande högtiden ständigt bjuder på glädje. Där det så ofta blåser och sen känslan att en morgon kliva ut och möta ett alldeles spegelblankt Östersjön.
 
Där barndomsminnen blir så starka. Bondgården där vi hämtade både vatten och mjölk. Platsen där jag ville få med mig hem kattungen som så bekvämt lagt sig tillrätta i fickan på munkjackan. Min morfar som pratade med bonden Ture. Korna i hagen som en dag hade rymt och stod utanför fönstret när rullgardinen drogs upp. Pappa som fick hjälpa till att fösa tillbaka kossorna. Och till vår glädje, vi minstingar, hade korna bajsat på Bertils trapp.
 
 
Berget. Som vi klättrat uppför så många gånger. Den lilla grottan som det är så spännande att titta in i. När jag var liten fanns en liten affär uppe vid stora vägen och dit kom man enklast via berget. Vilket äventyr när vi var stora nog att gå dit själva, med en glasspeng i handen. Tänk när jag gick dit med en femkrona och bad om en påse blandat godis och de plockade med tång från lådan och lade i en liten påse. Minnen. Och så utsikten såklart. Och det är här bakom som månen stiger uppåt om kvällen.
 
 
Strax efter att solen gått ned vid horisonten. Alla dessa solnedgångar. Det är lika magiskt varje kväll.
Det här skådespelet njuter jag av lika mycket varje gång.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Design by Tornblad 31 juli, 2013 at 18:49

  Det har verkligen varit kul att få hänga med på Gotland! Så vackra bilder. Härliga barndomsminnen du har!
  Hihi, jo jag minns också när man fick många godisbitar för 5 kronor. Det var tider det ;-).
  Kram Malin

  • Reply annelie 1 augusti, 2013 at 11:31

   Tack för dina fina ord, Malin. Ja, det är mycket minnen från alla somrar på ön. Kul när det poppar upp olika bilder från barndomen och så jämför man med hur det ser ut idag. Med stooora godispåsar och inte alls lika mycket för en femkrona ;-) Kul att du följt med på alla utflykter. Fortsätt njuta din semester.Kram.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.