Mitt Gotland

Mitt paradis

 
Nu är vi äntligen här. Där alla mina somrar tillbringats. Ibland en längre tid och ibland kortare. Men det är ett måste för mig att komma över till ön. Och det är en så speciell känsla varje gång som jag kör av färjan i Visby. Är så tacksam att min mormor och morfar en gång i tiden köpte denna lilla stuga i fiskeläget ca 1 mil norr om Visby. Och jag är så tacksam att mina föräldrar låter oss vara här precis när vi vill och det passar oss. Och jag är så tacksam att min familj har en plats för Brissunds fiskeläge i sina hjärtan och vill åka hit varje sommar.
 
 
Havet. Visst är det något speciellt med havet. Så rofyllt. Och ibland upproriskt. Den glittrande solen. Att få bo så här nära havet några veckor om året är en fantastisk förmån. Att kunna ta sig ett morgondopp. Att om kvällen bara sitta och njuta av att havet lägger sig, att solen så sakteliga går ner. Att betrakta fågellivet. Att höra nöjeslivet från Visby. Att låta fötterna sjunka ner i sanden. Att leta stenar. Oj, vad stenar jag letat genom åren. Och släpat hem. Vilken lycka när man hittade fina tomteluvor och knappar. 
 
 
Lika många solnedgångar som jag upplevt på plats, lika många har jag nog i fotoalbumen … jag kan bara inte låta bli. Ingen solnedgång är den andra lik. Och jag är inte ensam om att sitta på huk nere vid strandkanten i hopp om att fånga den fina stunden. Ibland sjunker solen så fint ner i havet, ibland bakom molnen och ibland uppenbarar sig bara en magiskt vacker himmel. Då är det bara att njuta av stunden.
 
Ni förstår kanske att detta är mitt somriga paradis.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Inger Eriksson 12 juli, 2013 at 14:42

  Vilken fin kärleksförklaring till Brissund, man blir alldeles varm i hjärtat.

  • Reply annelie 16 juli, 2013 at 15:50

   Tack, det värmer.Kram.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.