Mitt Gotland

Plåthuset, ett gotlandstips

plåthuset gotland

plåthuset gotland

Plåthuset, så hjärtinnerligt fint på alla sätt

Idag var vi med om ett så fint möte att jag kände att jag genast ville skriva några rader om det. Vi tog en tur med bilen, mot Romakloster, och ett av stoppen för dagen var Plåthuset. Här lever Therese och John sin dröm och vi kom hem med välfyllda påsar och varma hjärtan.

plåthuset gotland

Har ju berättat tidigare om människor jag mött tack vare instagram eller bloggen, och dagens möte var just ett sådant. Jag fick nys om Therese via en instavän som varit på samma foto-workshop och då tips om nya platser att besöka på ön alltid är välkommet så började jag följa Plåthuset på instagram och Therese började följa mig och så kom det sig att vi sågs idag.

Vi välkomnades så varmt och blev bjudna på kaffe i trädgården. Therese och John berättade om hur det kom sig att de skapat sig ett liv här och om planerna för Plåthuset. Så inspirerande att höra andra berätta om att ta det där steget och leva ett kreativt liv fullt ut. I lilla huset rymdes så många finheter helt i vår smak, så vi kom hem med flera fynd. Det känns så personligt och handplockat alltsammans.

plåthuset gotland

plåthuset gotland

plåthuset gotland

Handen med öronen är ett verk av John som vi fick höra historien bakom. Blomsterpillet är gjort av Therese.

plåthuset gotland

malva fredagsblomma

Min fredagsbukett

En av finheterna som jag föll för var denna enkla, vackra vas med bullig fot. Några malvor plockades och vips blev det en fredagsbukett i lilla huset vid havet.

Vi är så tacksamma för dagens möte och ser redan fram emot att återvända till Plåthuset nästa sommar för att se hur planerna om ateljé, utbyggd butik och egen design fortskridit. Befinner du dig på Gotland rekommenderar jag varmt ett besök här. Och så kan du följa Plåthuset på facebook och instagram. Och här finns hemsidan Plåthuset Vintage & Design.

Stort tack till Therese, John och Harry för dagens finaste besök.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anncha, stiligahem 22 juli, 2017 at 08:31

  Vilket fint möte. Jag förstår att ni funnit varandra på flera plan. Hade det inte blivit hus hade jag tänkt mig en tur till Gotland. Med sonen. Jag har inte varit på Öjn i många år, men hade en pojkvän under några år och var där ganska ofta även off-season. Tycker mycket om platsen

  • Reply Annelie Andersson 22 juli, 2017 at 08:38

   Tack Anncha, ja vissa möten blir verkligen så speciella. Gotland kan man alltid komma till och som du skriver även lågsäsong då det onekligen är lite lugnare här. Förstår att ni vill tillbringa sommaren i ert nya paradis. Kram!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.