Moodboard från trädgården • Maj 2016

17 maj, 2016

Att äga en trädgård är en rikedom. Och just precis nu, i maj månad, känner jag mig nog som allra rikast. Visst ska det klaras av en del arbete nu så här i början av säsongen med ogräsrensning och gödning men denna känsla när man ligger på knä och kommer nära, nära och ser alla knoppar som tittar upp ut jorden. Och för varje dag ser något nytt som spricker ut. Gröna blad eller blomster i allehanda kulörer. Det är ljuvligt!

Till mitt moodboard i maj plockade jag ett urval av det som syns just nu. Rabarbern har skjutit fart rejält, daggkåpornas blad gör mig glad, häggen lyser vit och sprider väldoft. Häggmispeln blommar och dess roströda blad går fint ihop med alunrotens blad och bronsrodgersian. Ormbunkarna börjar veckla ut sig, smultronen blommar och de vita kungsängsliljorna håller i ett tag till. Pärlhyacinterna sjunger på sista versen liksom den ryska blåstjärnan (Alba) men nu kommer den spanska klockhyacinten i både blått och vitt. Vintergrönans matta fylls med blå blomster och så börjar den vackra Anemone Sylvestris att slå ut. Gräslöken har blivit till en redig tuva. Och en gammal tulpanlök har tittat upp och blivit lämnad ifred från rådjuren som annars äter det mesta.

Visst sade jag att tiden just nu är ljuvlig?
Ljuvlig!

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?