Moodboard från trädgården, september (16)

1 oktober, 2016

Några timmar in på oktober hann det gå innan september månads moodboard från trädgården skapades och förevigades. Det är höst och äppeltider och de där höstnyanserna som ligger mig så varmt om hjärtat blir mer och mer påtagliga. Det är ju precis så här trädgården har sett ut hela september även om bladen nu övergår mer till de intensivt karminröda nyanserna, som på vingbenveden. Hortensian övergår mer och mer i grönt, kärleksörten blommor, rödbladiga fläderns mörka bär glänser bland bladverket och alunrotens mörka blad ackompanjerar höstens färger så fint.

moodboardsep1

Den japanska flikbladiga lönnen är så magiskt vacker hela säsongen och nu övergår den mer till lite bruna toner. Djävulsbusken bildar små röda klasar och rudbeckian fortsätter vara vacker och än mer så när man drar bort de vissnade kronbladen.

moodboardsep

De blommande inslagen är bland annat stjärnflockan som på sina ställen blommar på nytt liksom lavendeln. Och så några tuvor blåklint. Och zucchiniblomma och tagetes. Rosa buddleja. Vita höstanemoner och vit skogsaster. Och den intensivt doftande höstsilveraxen. Och så alla bladverk på det. Olika former och olika färger.

moodsept2

En vacker september avslutas med ett höstvackert moodboard från min trädgård. Den här bilden får också bli dagens första bidrag till fotoutmaningen i oktober som nu dragit igång på instagram hos Days&Weekends. Hänger du med? Varje dag i oktober (eller de dagar man orkar och vill) ska man bidra med en bild på ett givet ord. Tolkningen står dig fritt. Här finns hela listan. Dagens ord är #skapa och det tänker jag passar bra in med denna bild. Fortsatt fin solig lördag till er ♥

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?