Moodboard januari

7 januari, 2015
 
Går ut i trädgården. Det är kallt som sjutton. Klipper och plockar av det gröna och det som har en fin form. Med stelfrusna fingrar brer jag ut januari månads fynd på en bricka. Bygger mig ett träd. Av järnek, taklök, blad från syrenbuddlejan och så lite vissnad astilbe. Tänker att det är så det får bli, januari månads moodboard. Som en bild. Som en drömvärld. En sån där klassisk teckning från barndomen.
 
 
 
Med mörkgrönt gräs, liten granskog och vajande strån. En knopp rhododendron som blir till en strålande sol och baksidan av alunrotens blad som får forma rosalila fluffiga moln. Ser plötsligt att de växter jag skapat min drömvärld med representerar alla årstider. Vinterns idegran och taklöken som är grön året om. De första gröna ormbunksbladen som brukar titta upp tidig vår. Försommarens blommande rhododendron. Sommarens och fjärilarnas syrenbuddleja liksom det skira, svajande gräset. Sensommarens astilbe. Och så alunroten som under hösten lyser så fint med sina färgskimrande blad. En januaribild som känns ovanligt grön. Tänker att det kanske är ett tecken för 2015. Ett år som blir alldeles särdeles grönt. Det ser jag verkligen fram emot.
 
Varje månad skapar vi moodboards med det som finns i trädgården/naturen just nu;
saker och färger som inspirerar och symboliserar den aktuella månaden. 
Du väljer själv hur du arrangerar och fotograferar.

 

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?