Moodboard januari – december 2014

5 januari, 2015
 
Det är roligt att blicka tillbaka ibland och visst blir det så just i dessa tider, när ett nytt år inleds. För egen del tycker jag det är väldigt roligt att följa trädgården. Både i säsong och utveckling. Det som fylls på, det som flyttas och det som kanske tas bort. De moodboard från trädgård och natur som jag varit med och skapat varje månad för första gången under året som gick blev en väldigt rolig tillbakablick på både säsong och utveckling.
 
 
Januari och februari bjöd på mycket snö
men det fanns en del grönt kvar liksom perenner som orkat stå kvar.
 
 
Mars och de först vårtecknen som alltid är lika, lika ljuvliga.
 
 

April, maj, juni och juli. De där månaderna när det händer så mycket
och man har fullt sjå att upptäcka allt nytt från den ena dagen till den andra.
 
 
Augusti, sensommarmånaden som jag tycker så mycket om. I vår trädgård har vi satt många perenner som börjar blomma just i augusti. Då när vi kommit hem från semestern och har tiden att njuta av allt blommande.
 
 
 
September, månaden som fortsätter sensommarblomningen och den här serien är nog min favorit från året.
 
 

Oktober, när höstfärgerna tar över. Höstsilverax och rönn. Äpplen och kastanjer. Höstanemoner. Alunrot. Kärleksört och syrenbuddleja. Allt är så vackert, så vackert och denna höst var något alldeles speciellt.
 
 
November, lite kyligare men ännu ett hav av färger och blomster som bara fortsatte att leverera.
 
 
Och så till sist, december. Tänk att jag hittade blommande daggkåpa. Och viol och lavendel.
 
Tänk vilket trädgårdsår vi haft. Dags att börja sortera tankar och planer inför kommande trädgårderande. Imorgon tror jag minsann är en bra dag att plocka ihop trädgårdsfynd till 2015 års första moodboard.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?