Moodboard juli

7 juli, 2015
En vecka in i juli månad, sommarmånaden. Innan jag åkte på semester tog jag en runda i min trädgård och plockade av det som blommade just nu, så att jag fick till en moodboard. Trädgården är överdådig och då allt är lite senare än vanligt så känns det som att vi får njuta lite extra. Och jag hoppas verkligen att trädgården fortsätter leverera länge till. Hela sommaren, sensommaren och hösten. Det finns så mycket kvar att njuta av.
Det som blommar just nu är stäppsalvian, har en sort som jag inte vet namnet på och så min favorit ’Caradonna’. Så oerhört vacker ihop med både daggkåpan och japanska blodlönnen i släntens plantering på baksidan. Till det blåa sällskapet hör även lavendeln som precis skulle till att slå ut. I år är den fantastiskt kraftig och fin. En väldoftande skönhet.
Stjärnflockan blommar också rikligt och i år har jag fått gallra en av rabatterna då den spridit sig lite väl mycket. Apropå växter som sprider sig så tillhör smultronen den kategorin, och på sina ställen får den gärna fungera som marktäckare och frukostleverantör. Honungslöken är ett nytt inslag i vår trädgård och den kommer jag definitivt att plantera fler lökar av till hösten. Mycket vacker!
Den rödbladiga flädern ’Black lace’ blommar mer än någonsin och är verkligen vacker med sina ljusrosa blommor till det mörka bladverket. Flocknävan ’Biokovo’ är så skir och vacker. Och slutligen knipsade jag en stjälk av den vackra luktpionen ’Duschesse de Nemours’.
Så ser mitt moodboard från trädgården ut för juli månad.
Var gärna med och visa hur det ser ut hos dig. Har du instagram kan du tagga bilden med #moodboardfrånträdgården och #gardenmoodboard så hittar vi varandras bilder och kan inspireras.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?