Moodboard maj

5 maj, 2015
Vi är bara en kort bit in på maj månad och trädgården är så där härligt sprickfärdig. Här i Roslagen ligger vi på gränsen till zon 4 och vi är något lite senare än våra grannkommuner runtom Stockholm. Men det knoppas. Och när jag i helgen var ute och klippte bort det vintervissna från perennerna så såg jag allt det där som är på gång, under de vissna löven. Funkiornas små lila spetsar. Knoppar och blad som kommer som från ingenting. Och så det som redan nu blommar. Nu var det inte så länge sen jag lade upp april månads moodboard så jag försökte hitta lite annat i min trädgård än det jag visade sist. Framför allt tycker jag om den skira grönskan just nu, men också det rödbladiga. Som i höstsilveraxen och blodflädern. Och det gröna i rabarbern, sippornas blad, kärleksörten, sprickfärdiga vingbenveden, daggkåpan. Och så vintergrönan. Vi har ett grönt hav med mängder av blå blomster. Går inte riktigt att fånga på bild, men det är så vackert.
När skuggrabattens bräken sätter fart ur den där bruna klumpen så betraktar jag den lika fascinerat varje år. Som en liten spiral som ska vecklas ut till något grönt och vackert. Det ser nästan ut som små svampar därinne.
Kungsängsliljan – en klar favorit just nu. Den blommar över ganska så snabbt men åh vad jag njuter den korta tiden. Framför allt är det den lila och rutiga blomman som fascinerar mig men alla vita exemplar som kommit i år är riktigt vackra. Speciellt i sällskap med de lila.
Det skulle vara riktigt roligt om ni är flera som är med och visar moodboards från era trädgårdar. På bloggen eller på instagram. Skriv gärna en rad här om ni gör ett inlägg på bloggen så jag kan gå in och kika hur det ser ut hos er. Och lägger ni upp en bild på instagram, så använd hashtaggarna #moodboardfrånträdgården och #gardenmoodboard
Ser fram emot mera trädgårdsglädje!
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?