Moodboard från trädgården

Årets första moodboard från trädgården

25 januari, 2020
årets första moodboard

Årets första moodboard från trädgården har plockats ihop här hemma. Det är ju en så ovanligt mild vinter och jag behövde inte ens borsta bort någon snö för att hitta material till mitt moodboard. Och så har de vita julrosorna slagit ut, precis i rätt tid för sista helgen i januari.

Moodboard från trädgården – januari

Detta moodboard blev verkligen symboliskt för vår trädgård. Tänker på att vi har en vintergrön bas i alla delar av trädgården. Består av både buxbom, vintergröna, idegran, blå kryp-en, lagerhägg, skuggröna. Smög även in några små kvistar från juldekorationen på utebordet som bestod av ett par grenar skogsgran. Och några små gröna toppar som är från något slags suckulent. Sen har jag fyllt på med torkade perenner. Rudbeckia, blodtopp, ormbunke, gräset ’Heavy Metal’, ulleternell, rosenspirea. Sen har jag plockat blad från den mörkbladiga revsugan där baksidan är så fin med de tydliga bladnerverna. För att inte tala om alunrotens fantastisk vackra fuchsiafärgade baksida som lyser upp tillvaron. Och så de vita julrosorna som är först ut att blomma. De stora gröna bladen bidrar också med vintergrön känsla.

Visst blev det en riktigt fin januari!

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboards från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emma Thun 25 januari, 2020 at 09:17

  Egentligen längtar jag ju efter snö men när du visar julrosor bli man ju ändå lite vår-sugen 💚
  Trevlig helg till dig!

  • Reply Annelie Andersson 25 januari, 2020 at 09:25

   Håller med dig och jag är övertygad om att snön kommer. Men en konstig vinter där så mycket väcks till liv nu och frågan är vad som händer när/om kylan slår till. Vårlängtan ligger där och väntar! Fin helg till dig med, Emma.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.