Moodboard från trädgården

Februari i blom, månadens moodboard

1 mars, 2020
moodboard februari

Att trädgården bjuder på månaden februari i blom är ju mer än lovligt knasigt. Precis som att vintern knappt varit någon vinter. Mest grått och grått. Avsaknaden av både snö och de där gnistrande vackra vinterdagarna känns. Trodde kanske inte att jag skulle sakna snön så. Den lyser ju onekligen upp tillvaron. I trädgården är det så mycket som börjat gro att jag blir lite orolig för vad som händer om vintern trots allt bestämmer sig för att komma på besök. Om än för ett kort tag. Nåväl, det är inget vi kan styra över just nu.

Februari i blom

Mitt moodboard från trädgården visar alltså en ovanlig sida av februari. De vita julrosorna brukar komma tidigt men nu är också de röda på gång med massor av knopp. De hade jag inte hjärta att knipsa av dock. Julrosens stora gröna blad lättar verkligen upp i rabatterna där fjolårets vissna väntar på att vårstädas. Snödropparna har också tittat upp men det ovanliga i sammanhanget är ju att krokusen redan blommar. Alunrotens vackra blad skimrar i fuchsiafärgat om man bara bemödar sig att lyfta på dem. Och så kunde jag inte motstå att lyfta in lite murgröna. Flyttade in en stor kruka i uterummet och jösses som den trivts där. Blir perfekt att övervintra murgröna där framöver.

Och så hittade jag det där ormbunksbladet som blev lite symboliskt fint. Det här att trädgården går ner i vila och sedan blir allt grönt igen. Jag tyckte det band ihop månadens moodboard på ett fint sätt.

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboards från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.