Moodboard från trädgården

Höstdagjämning och trädgården i september

22 september, 2017
höstdagjämning moodboard september

Almanackan visar 22 september och det är höstdagjämning. Det sägs att helgen kommer att bjuda på sommarkänsla och det ser jag sannerligen fram emot. Arbetet med vårt uterum / orangeri fortskrider och blir det soligt och varmt kan jag passa på att måla.

Tog mig en tur i trädgården och plockade ihop till ett moodboard för september.

moodboard september

Moodboard från trädgården i september

Just nu hittar jag ormbunke, höstsilverax, pelargoner, astilbe, höstanemon, rudbeckia, rosenflockel, dahlia, vingbenved, klematis. bollkryss, japansk lönn, vitlysing, nypon, syrenbuddleja, vipphortensia, alunrot och fläderbär.

Som bekant är mycket sent i år och jag hoppas verkligen att höstsilveraxen hinner blomma och sprida sin söta doft. När jag blickar tillbaka till i fjol ser jag att de blommade vid den här tiden. Häromdagen var det faktiskt is på bilrutan och jag hoppas så att det bara var en tillfällig nyck. Är så mycket vackert som ännu blommar och som jag gärna njuter av ännu en tid. Både i kruka och i rabatt.

Har rensat i ett par av rabatterna på framsidan och tagit bort sådant som fått hållas för länge och sådant som inte riktigt mått bra. Tänkte jag skulle dela en del växter också. Hösten är ju en perfekt årstid att plantera perenner. Tänk bara på att de ljuvligt vackra höstanemoner som trollbinder dig i plantskolan just nu faktiskt mår mycket bättre av att planteras på våren. De behöver lång tid att rota sig. Igår beställde jag hem en massa lökar som ska få komma ner i jorden och glädja oss till våren.

Hoppas ni får njuta en riktigt fin september-helg!
∼ Annelie ∼

Om du vill se tidigare moodboards från min trädgård hittar du dem i kategori Moodboard från trädgården.

 

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Emma T 22 september, 2017 at 16:50

    Fortfarande så färgglatt!
    Himla fint <3

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.