Moodboard från trädgården

Maj månads blad och blomster i två moodboards

5 juni, 2017
moodboard från trädgården maj

Maj månads blad …

Så här några dagar in i juni är det äntligen dags att visa mina moodbords från trädgården för maj. Ja, för det blev två moodboards den här månaden. För mig är bladen en viktig del i trädgården och just variationen i blad kan verkligen skapa både vackra kombinationer och spännande effekter. Så för maj månads moodboard plockade jag en del av alla blad som finns i min trädgård och lade tillsammans. Visst är det vackert med bara blad!

moodboard från trädgården maj

… och blomster

Sedan är det klart att det växer mycket mer än blad hemma hos mig. Syrenerna blommar om än inte lika rikt som vanligt, vilket jag hört flera tala om så det verkar vara ett sådant år. Daggkåpans knoppar är grönt bulliga, de vita tovsipporna lyser vackert i skuggan och alliumen vajar ståtligt. Ja, och så den blå spanska klockhyacinten. En lök som spridit sig in till vår trädgård och som välvilligt blir flera. I år dök det plötsligt även upp vita.

Apropå klockhyacinten och andra lökar som är utblommade i min trädgård. Det visade sig vara mums för vildsvinen som kom på besök en natt i veckan. Gick en morgonrunda i trädgården och reagerade på att det såg så konstigt ut i ena rabatten. Insåg snabbt att här hade det varit djur på besök. Gick längs hela släntens rabatt och blev mer och mer ledsen. Allt var verkligen inte uppbökat men stora hål på sina håll, en del allium borta, en rudbeckia förstörd och en annan hoppas jag ha räddat. En stor grop i en av pionerna och överallt spår och jord som sprätts. Först idag orkade jag städa upp efter dem och duschade av alla jordiga blommor. Så nu känns det lite bättre. Och så var jag iväg och köpte ett medel som jag fick tips om, Revira. Medlet utspritt, så håll tummarna nu för att de inte vill komma in till oss på besök igen.

Nu längtar jag tills att det börjar blomma ännu mer i tjugotvåans trädgård!

För ännu mer Blomster & Bakverk är du varmt välkommen att följa bloggen på Facebook och instagram @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Emma T 5 juni, 2017 at 22:36

  Så tråkigt med vildsvin, och nästan lite läskigt… Hoppas det växer ihop snabt igen <3

  • Reply Annelie Andersson 7 juni, 2017 at 06:38

   Ja, blev så himla ledsen men nu har de inte varit här på flera nätter så hoppas medlet fungerar. Läskigt är det men än så länge är de ute när jag sover och jag hoppas kommunen gör något åt det, för de kommer närmre och blir mindre ljusskygga. Tack!

 • Reply Wilda 6 juni, 2017 at 18:31

  Åh vad jobbigt att få rabatter förstörda <3 Men åh vad jag njuter av dina moodboards. Tack!

  • Reply Annelie Andersson 7 juni, 2017 at 06:39

   Verkligen trist! Nu hoppas jag de går någon annanstans … inga spår än så länge i alla fall. Tusen tack för dina fina ord, gör mig glad!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.