Moodboard från trädgården

Min augusti-trädgård

28 augusti, 2017
moodboard augusti-trädgård

Vi närmar oss slutet av augusti månad och jag tänkte dela med mig av min augusti-trädgård. Sensommaren och en bit in på hösten är något alldeles speciellt i trädgården tycker jag. Då är den nästan som allra vackrast, precis innan den ska gå ner i vila. Så grönskande, blommande och lite vild. När det dessutom bara mest är tid till att njuta.

Rensa ogräs gör jag tidigt på säsongen och sen får det vara. Om jag inte bestämmer mig för att gå den årliga dusten mot såpnejlikan förstås. Tycker att beståndet minskar för varje år, så kanske det blir jag som vinner till sist. I helgen har jag klippt alla våra avenbokshäckar och häggmispeln ska också putsas. Och så tänker jag mig att en hel del växter ska delas och fördelas om. Fick ett ryck förra helgen och grävde bort all stjärnflocka, ja en av mina favoriter, men den har varit så dålig nu i flera år att jag blev tvungen. Och så försöker jag hålla daggkåpan i schack så att den inte tar över. Annars är största projektet i trädgården vårt uterumsbygge som börjar ta mer och mer form, och det kommer att bli så fint.

Vi har saknat en plats i vårt gröna rum där vi kan sitta nästintill året om. Vår altan är liksom placerad intill nästa tomt och är väl praktisk på sitt sätt, men här kommer vi att kunna sitta ute tidig vår till sen höst och njuta av vår trädgård. Vi valde bort växthus och tänkte mer uterum/orangeri, så ja ser framför mig något citrus- eller fikonträd därinne så småningom. Ser verkligen fram emot detta.

Min augusti-trädgård

Mitt moodboard för augusti så. Senaste tillskottet i släntens plantering är vipphortensian Limelight. Blodtopparna är på upphällningen men bidrar fint med form. De vita skogsastrarna blommar för fullt, liksom höstanemonerna ’Honorine Jobert’.

Jätteverbena har jag i krukor liksom den så oerhört tacksamma vita pelargonen ’Kronprinsesse Mary’, utsedd till årets pelargon. I år köpte jag också en ’Orange Fizz’ som äntligen börjat blomma. En doftpelargon med flikiga vackra blad som doftar citrus.

Rudbeckian ’Magnus’ med sina rosa blomster lyser upp i planteringen. Mitt inne i rödbladiga flädern klättrar den ljust lila klematis Mrs T Lundell och nedanför grönskar olika sorters ormbunkar. Stäppsalvia ’Caradonna’ bjuder delvis på en andra blomning. Och så har jag ett par mörkt röda dahlior. Och alunrot, en återkommande perenn i flera av mina planteringar då jag är så förtjust i bladverken. De små gröna bladen är citronmeliss. Och så tog jag med en liten kvist från syrenbuddlejan som i år (ännu) endast blommar med en stor kvist. Våra båda tog nog rejält med stryk i vintras och jag hör flera som upplever samma sak, så tacksam att det åtminstone finns livskraft kvar.

Tror jag fick med allt i bild och hoppas du hittar din väg i mitt moodboard. Är det något du undrar över är det bara att fråga såklart.

Så ser det ut i min augusti-trädgård. Och så sitter det alltid fint med en kopp kaffe i det gröna.
∼ Annelie ∼

P.S. Vill du se hur tidigare månader sett ut i min trädgård är du välkommen att besöka kategori Moodboard från trädgården. D.S.

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Wilda 2 september, 2017 at 10:24

  Så vackert och jättefint att få ta del av!

  • Reply Annelie Andersson 2 september, 2017 at 11:09

   Tack Wilda, blir alltid så glad av dina ord. Ha en fortsatt fin helg!

 • Reply Emilia Westerström 3 september, 2017 at 00:10

  Så himla fint! Jag gjorde nyss min första liknande bild fast med frukt. Nästa gång blir det definitivt blommor, det blir verkligen ett härligt intryck!

  • Reply Annelie Andersson 3 september, 2017 at 18:48

   Tusen tack! Visst är det roligt att leka runt och skapa vackert med både ätbart eller sådant man bara tycker om att vila ögonen på. Tack för att du lämnade ett par rader hos mig.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.