Moodboard från trädgården

Tovsippor med vänner i maj månads moodboard

tovsippor med vänner moodboard från trädgården

Tovsippor får mitt hjärta att klappa lite extra. I år har de brett ut sig ännu mer och jag tror minsann det är försommarens vackraste blomning på baksidan. De kikar upp så fint och är så graciösa. Tovsippor trivs i både sol och halvskugga, står de för soligt och torrt blir blomningen kortvarig. När de blommat över får de som ulliga fröställningar som är dekorativa i sig. Jag kände att tovsippan förtjänade en huvudroll i maj månads moodboard från trädgården.

moodboard från trädgården

moodboard från trädgården

Tovsippor med vänner

Nu är det såklart inte bara tovsippor som blommar i trädgården men jag valde att plocka endast ett urval. Det är ju också så att mycket av det som blommade redan i april ännu blommar. Här kan du se förra månadens moodboard.

Jag plockade från den självsådda aklejan intill altanen. Hur fint är inte det, att få denna rosa skönhet i present! Syrenerna har precis börjat slå ut så de ville jag ha med. Sedan har jag en så vacker vit dahlia i uterummet. Och till sist, den blommande narcissen ‘Manly’. Den är så ljuvlig, helt makalöst fin! Kan varmt rekommendera er att sätta lökar av denna i höst. Så ståtlig och vacker.

Jag vill gärna ha en grön bas i min trädgård. Hur mycket jag än älskar det blomstrande. Denna månad får det representeras av ormbunkarna frilandsadiantum och raggträjon samt gröna blad från silverax och en av alla sorters funkia (eller hosta) som jag har. Funkian är verkligen en tacksam perenn som trivs bra i skugga. Finns många olika sorter, enfärgade, med strimmor, blågröna eller grönvita. En riktig favorit hos mig!

Om du tycker om att skapa med blomster, så var med och gör en moodboard sista helgen i månaden. Bilderna taggas med #moodboardfrånträdgården och/eller #mygardenmoodboard På så sätt hittar vi och kan njuta av varandras bilder. En kreativ och rolig blomsterlek som man kan vara med på varje månad eller när det passar.

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboard från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.