En len morotssoppa med smak av apelsin och ingefära. Den här årstiden smakar en värmande soppa alltid bra och soppa står allt som oftast på vår veckomeny. Att använda morötter som bas i soppan gör att det blir både krämigt och lite sött. Här balanseras sötman med hjälp av både kokosmjölk, apelsin och ingefära.
Det här är enkel vardagsmat som går snabbt att tillaga. Dessutom är det billigt, nyttigt och gott.
Receptet är tänkt för 4 personer men det blev lite över, så räkna med fyra portioner plus en matlåda. Soppan kostade ca 10 kr per portion. Då är både morötter, lök, vitlök, buljong, ingefära, apelsin och kokosmjölk ekologiskt. Istället för ingefära kan du smaksätta med chili. Det är gott med den där lilla hettan,
Min dotter samlar på servisen Gröna Anna och har bland annat de här två gigantiska tekopparna. De rymmer ca 6 dl och är ett väldigt trevligt sätt att servera soppa på. Du kan förstås även servera soppan som förrätt och då i lite mindre koppar. Jag tycker överlag att det är väldigt trevligt att servera ätbart i koppar. En god dessert i en söt liten kaffekopp kan göra upplevelsen ännu mer smakrik.
Är du väldigt förtjust i morötter så tycker jag att du ska kolla in mitt grytbröd med morot och chili. Jag tror att det kan bli väldigt gott att servera till soppan. Hoppas nu att det smakar med en värmande morotssoppa med apelsin och ingefära.
Anncha på Stiligahem.se
Morotssoppa med ingefära och chili brukar jag göra, men har aldrig provat att göra med apelsin. Det låter friskt och gott.
Annelie Andersson
Det låter gott med chili, det ska jag prova nästa gång – tack för tips!