Nattjäst rågsiktsbröd blir nybakat till frukost

11 oktober, 2018
mellislimpa nattjäst rågsiktsbröd

Nattjäst rågsiktsbröd som snabbt bara rörs ihop och sedan får jäsa i rumstemperatur över natt är ett så enkelt sätt att baka på. Häromkvällen rörde jag ihop denna deg och det doftade så ljuvligt morgonen därpå. Låt gärna degen stå i tio timmar innan du bakar ut den.

Snittade bröden på ett lite nytt sätt den här gången och det blev kanske inte helt som jag hade tänkt men det är ju så roligt och övning ger färdighet. Ser ni att jag tänkte mig ett slags höstmotiv med blad?

nattjäst rågsiktsbröd

Nattjäst rågsiktsbröd till både frukost och mellis

Just det här brödet kallar vi mellislimpa och receptet har jag helt öppet och ärligt plockat från ett instagraminlägg hos Martin Johansson @paindemartin Det är många som ätit detta under åren och hummat av välbehag och jag delar så gärna bra recept vidare.

Så för er som inte sett detta tidigare, så kommer här en liten puff för detta enkla nattjästa bröd. Receptet hittar du här: Mellislimpa.

Lade upp en film på @anneliesblomsterochbakverk som visade när jag snittade bröden och fick några frågor om vad jag snittar med. Jag kallar det för en brödsnittkniv men just denna modell har utgått från den butik där den inhandlades. Däremot ser jag att det finns andra när man googlar, så sök på brödsnittkniv eller degsnittkniv. Man kan använda ett rakblad också, men jag tycker det är skönt att hålla i det där handtaget.

Så köp hem en påse bra rågsikt och sätt en deg i helgen. Man behöver såklart inte snitta bröden, men visst äter vi med ögonen också!

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?