Nattjästa zucchinifrallor med pumpakärnor blir ett riktigt saftigt och gott frukostbröd. Den rivna zucchinin bidrar med saftighet och degen blir så härlig när den får stå i kylen hela natten och jäsa till sig. Bli bara inte för ivrig för att du har för mycket zucchini att ta hand om och tänker att du nog kan riva i lite till. Jag började med en större mängd men det orkade liksom inte degen. Minskade på mängden vätska och zucchini och då blev det perfekt. Baka flera gånger istället!
Nattjästa zucchinifrallor.
Ni vet att jag gärna jäser mina degar på natten. Lite jäst, kallt vatten och lång jästid ger härliga bröd. Extra saftigt med riven zucchini i degen och ett toppenbra sätt att ta tillvara på zucchini. Frallorna smakar som bäst när de är nybakade men helt okej även dagen därpå. Något liksom segare bara. Det här är ett jättebra sätt att baka på även för dig som är nybörjare. Bara att tippa ut degen och skära i rutor.
Tänk på bara att stora zucchini innehåller mer vätska och större kärnor. Skulle den rivna zucchinin kännas blöt, tillsätt lite mindre eller öka på mängden mjöl något.
Hoppas det smakar!
P.S. Missa inte mina andra recept med zucchini.