November-decembers moodboard från trädgården

30 december, 2019
november-decembers moodboard från trädgården

November-decembers moodboard fick det bli. Ett gemensamt för årets två sista månader som ju varit så tråkigt gråa och blöta. Kanske något undermedvetet det där att glömma av göra ett moodboard för den månaden när man får kämpa för att hitta inspiration. Och dagsljus. Framför allt.

Hursomhelst så blev det nu ett moodboard dessa lediga dagar som får symbolisera båda månaderna i min trädgård. Den vintergröna basen, de vissnade perennerna och hoppet med nya knoppar!

November-decembers moodboard från trädgården

Vi har en vintergrön bas i vår trädgård som är en blandning av idegran, buxbom, vintergröna, skuggröna, en slags låg tuja, blågran och några enar, lagerhägg och japansk starr. Så här års bidrar även julrosorna med gröna blad. Och jag hittade minsann några gröna ormbunksblad bland de bruna.

Sen har jag plockat olika nyanser av brunt. Den falnade syrenhortensian, torkad ormbunke, vit skogsaster med sina ulliga knoppar, rudbeckians knoppar, syrenbuddleja, höstanemon. Och ser du högst upp där, ett par syrenkvistar med knoppar som skänker hopp. För att få lite färg fick de rönnbär och nypon som plockades av tidigare i höst och som legat på tork vara med på ett hörn. Framför allt nyponen på sina bara kvistar lyser ännu upp därute.

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboards från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?