Nyårsdessert, inspiration till en god avslutning på året

28 december, 2017
chokladmousse aquafaba

Nyårsdessert kanske är något du funderar på just nu och jag tänkte jag kunde bidra med lite inspiration genom att presentera ett urval goda favoriter som finns här på Blomster & Bakverk. Självfallet går det finfint att leta efter mer gott i kategorierna Dessert, Bakverk eller om du så önskar Sött-utan-socker.

Nyårsdessert, vegansk chokladmousse

Choklad är ju alltid rätt och ovan en ljuvlig vegansk chokladmousse som görs på kikärtsspad. Överraskande gott! Och inte alls så sött. Färska bär smakar utmärkt till men man kan såklart göra fina chokladdekorationer så det blir extra nyårsfint.

chokladmousse 3 ingredienser

Chokladmousse på 3 ingredienser

Här ännu en chokladig variant. Chokladmousse på bara 3 ingredienser är en snabblagad dessert som går fint att förbereda. Den kan toppas på olika sätt och serveras i fina glas som gör det nyårsfestligt.

midsommartårta

chokladganachetårta

Nyårsdessert, en härlig tårta

Vill du istället ställa fram en vacker tårta på bordet så hittar du tårtinspiration här. Både i form av bärmoussetårta, mazarintårta, glutenfritt, sockerfritt och inspiration till dekoration. Eller så satsar du på en riktigt härlig chokladganachetårta.

glutenfria tarteletter

Glutenfria tarteletter med citron- eller chokladkräm

En annan god dessert är dessa vackra glutenfria tarteletter, eller portionspajer, som kan fyllas med en len syrlig citronkräm. Antingen gör du din egen eller så köper du en färdig citron-, chokladkräm eller dulce de leche som du fyller skalen med.

kokosmousse med stekt ananas

Kokosmousse med karamelliserad ananas

Till sist, en fruktig dessert. Kokosmousse med karamelliserad ananas och lite crunch. En riktigt fräsch efterrätt som också kan förberedas och sedan göras iordning precis inför servering.

Hoppas att ni inspirerats till en god avslutning på året!
∼ Annelie ∼

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?