Nytt fotoprojekt, Annelies blommor och grönt

17 juli, 2019
fotoprojekt anneliesblommorochgrönt

fotoprojekt anneliesblommorochgrönt

Det kom en bildidé till mig. Och jag kände att jag ville göra det till ett fotoprojekt, en serie bilder på temat Annelies blommor och grönt. Att kombinera grönsaker och blommor på ett lite annorlunda och överraskande sätt. Knasigt kan säkert en del tänka. Men det är en rolig övning att tänka ut kombinationer, att använda det som finns runtom mig och sedan skapa något av det. Och ni vet ju att mat och blommor ligger mig varmt om hjärtat, så temat för mitt fotoprojekt kändes rätt naturligt.

Mitt fotoprojekt Annelies Blommor & Grönt

Bilderna högst upp är de senaste i serien. Jag hade kronärtskocka kvar hemma efter ett fotouppdrag som jag ändå inte kunde tillaga och när jag gick en promenad och såg all rödklöver i dikeskanten så kändes nästa idé plötsligt helt solklar. Så fick kronärtskockan agera modell i ännu en bild och det kändes lite lättare att låta den gå till komposten.

Knippet med lök hade så härliga färger och jag älskar ju vitt och grönt, så då kom nästa tanke. Och så ville jag ha något skirt och lite fluffigt. I samma dikeskant växte det jag förstått heter Vitmåra. Den kändes som en perfekt matchning till löken. Ingen direkt väldoftande bukett men jag blev väldigt förtjust i kombinationen.

primörer

fotoprojekt anneliesblommorochgrönt

svartkål

Ovan bilder är de första i serien och som ni ser försöker jag tänka säsong i både blomster och grönt. Det blir en mer enhetlig känsla i temat då tycker jag, så det är åtminstone en ambition. Och så är det roligt att arbeta med lite olika bakgrunder, ljussättning och rekvisita.

Ännu mera foton

Har samlat alla bilder i serien på Instagram under hashtaggen #anneliesblommorochgrönt Välkommen att kika in där. Om du tycker om mitt bildspråk kanske du vill kolla in kategorin Min blomstervärld eller Blomsterpill. Andra områden där jag får utlopp för min kreativitet som jag försöker ge tid och få utlopp för. Det gör liksom gott för själen.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?