Ostkräm, det är något av det godaste jag gjort på länge. En ljuvligt len kräm med smält lagrad ost som passar utmärkt som aptitretare. Här har jag fyllt små krustader och toppat med några granatäpplekärnor och färsk oregano. Ostkrämen kan kännas något mäktig så lagom mängd och med något som bryter av är ett tips.
Vår dotter bjöd oss på en fantastisk middag för ett tag sedan och serverade bland annat en god ostkräm. Sedan dess har jag googlat runt och sett att man kan göra ostkräm på flera sätt, men jag gillar att den blir så här slät. Man mixar ihop den med olja, som när man gör majonnäs, vilket gör att den tjocknar och blir krämig. Här är min variant, ljuvligt god!

Ostkrämen är också god till ugnsstekta eller kokta grönsaker. Passar även fint till hamburgare eller en bit kött eller fisk. Du kan också servera den i hembakade havreformar och toppa med hjortronsylt.
Varsågod och njut!
Filip
Jättegod. Jag använde 100g Almnästegel (det blir betydligt mer än 2dl riven) och bara 1dl olja. Ner med lite hackad jalapeno i det. Blev nästan perfekt. Man kan ha ännu mer ost faktiskt.
annelie@blomsterochbakverk.se
Härligt att höra. Det kan säkert vara lite skillnad beroende på vilken ost som används. Låter supergott med jalapeno i, tack för tips!
Martin
Inte helt otippat att jag kommenterar på ostrelaterade bloggposter.
Men back in the days när jag drev foodtruck, när det var inne med högrevsburgare då gjorde jag den här ostcremen. Finns INGEN bättre. Grädde och ost. Kan ju liksom inte gå fel.
Tack för att du påminde mig! Kände att något fattades när jag grillade idag 😊
Annelie Andersson
Så trevligt att du kikar in! Håller med, galet god. Har provat en annan variant men denna blev strået vassare. Vassast. Kul du blev påmind 😊