Overnight oats med äpple

21 november, 2017
overnight oats frukost på burk

Overnight oats är en slags kall gröt där du på kvällen blandar ihop havregryn med vätska och någon krydda eller smak, för att sedan låta gröten stå och svälla i kylen över natt. På morgonen tar du fram din frukost-på-burk ur kylen och serverar den med goda tillbehör. Overnight oats – eller över-natt-gröt – har jag tipsat om flera gånger förut men denna gång gjorde jag gröten på ett lite annorlunda sätt.

overnight oats frukost på burk

Overnight oats med äpple

2 portioner

Ingredienser

2 dl havregryn (ren havre eller boveteflingor för glutenfritt)
3 dl naturell havreyoghurt (eller valfri sort)
0,5 tsk mald kanel
0,25 tsk mald kardemumma
1 äpple, rivet
en nypa salt

Till servering

1 äpple, klyftor
en nypa mald kanel
0,5 msk kokossocker (kan uteslutas)
2 msk hackad sötmandel/valnötter/pistagenötter (kan uteslutas)
kokosolja att steka i

Blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ in i kylskåpet över natten. På morgonen brukar jag ta fram gröten så att den inte är kylskåpskall när det är dags att äta frukost.

Fördela gröten i två skålar. Stek äppelklyftorna i lite kokosolja tills de mjuknar och får fint med färg. Strö över kanel, kokossocker och eventuella nötter och låt steka med i en minut. Toppa gröten med de varma äpplena. Klart att äta!

Mera över-natt-gröt

Om du vill prova andra varianter på över-natt-gröt är det bara att skriva overnight oats i sökrutan. Eller klicka dig vidare in till kategori Frukost här på Blomster&Bakverk. Den variant på overnight oats som hittills varit min favorit är denna där man blandar havregrynen med  bland annat vatten och äppelmos. Jättegott!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?