Paprika- och tomatsoppa

1 oktober, 2017
paprika- och tomatsoppa

Med hösten kommer längtan efter varm mat och jag äter gärna både soppa och gryta. Mamma tipsade mig om en så god Paprika- och tomatsoppa som jag tänkte att ni också kunde få ta del av.

Receptet kommer från Ulrika Davidsson och finns bland annat här på recept.se Enkel att tillaga och god smak tack vare de grillade paprikorna som köps färdiga på burk. Här nedan är min nästintill likadana version.

Paprika- och tomatsoppa

4 portioner

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
500 g grillad paprika på burk
1 msk olivolja
1 tetra krossade tomater (ca 400 g)
1 msk flytande honung
5 dl vatten
1 msk buljongpulver, t ex denna (eller 1 tärning)

chiliflakes, salt och peppar
eventuell topping med parmesan och basilika

Skala och finhacka lök och vitlök. Sila bort lagen från paprikan och skär den i mindre bitar. Häll lite olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika i någon minut. Häll sedan på krossade tomater, honung och vatten. Tillsätt buljong och chiliflakes. Koka soppan i tio minuter och mixa den därefter slät. Om det behövs kan den spädas med lite mera vatten. Smaka av med salt och peppar.

Ulrika gör en enkel gremolata men jag nöjer mig med att hyvla eller riva över lite parmesan och toppa med några basilikablad.

Skriv gärna en rad
  • Mums, så gott det låter och ser ut! Härlig höstinspiration!

  • Temat Till bords är ju som ett stående tema hos dig. Alltid god och vacker mat på ditt bord. Flera recept har jag provat och detta låter också mycket gott!

    • Karin, så fint sagt och verkligen glädjande att du provat flera recept hos mig. Tack! Och härligt att du är en av inspiratörerna kring We decor life.

  • Åh så kul att du också hänger på. Veckans tema ”till bords” passar dig som hand i handske. Glädjer mig till att se dina tolkningar framöver. Glädjer mig förstås alltid till dina vackra och inspirerande inlägg och recept. Följer inte så många bak och matbloggar, så du är en stor inspirationskälla där. Det här är inget undantag. Och så formulerar du så bra kring glädjen att samlas kring ett tema

    • Tack snälla, Anncha för dina fina och värmande ord. Blir verkligen glad över att du inspireras här hos mig. Och jag är lika glad att du är en av alla vänner kring We decor life. Kram till dig!

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?