Pärlhyacint, vilken pärla!

13 maj, 2018
pärlhyacint

De sålde stora krukor med pärlhyacint för en tia. Så jag köpte mig ett par som jag njutit av på utebordet men nu är det tid att gräva ner dem i rabatten. Kändes som ett fynd det där. Jag som varje tidig vår gärna frossar i pärlhyacint inne och sedan sparar lökarna för att plantera dem i slänten.

pärlhyacint

Pärlhyacint – Muscari

Har en tanke om en böljande blå remsa av pärlhyacint där i slänten. Det är så vackert med det blåa tidig vår när det i övrigt bara är det första gröna som börjat titta upp. Trädgårdshjärtat klappar lite extra då, för denna pärla som jag tycker så mycket om. Dessutom gillas de av både humlor och fjärilar.

Har du förresten satt näsan nära och doftat på pärlorna någon gång? Vårlycka!

Fånget med pärlhyacint blir också veckans söndagsstilleben. Ni vet den där hashtaggen som vi samlas kring på Instagram om söndagarna. Här hittar ni mig @anneliesblomsterochbakverk

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?