Parmesankakor, ett smakfullt tilltugg
Småkakor är en favorit här hemma. Men har du provat servera småkakor till ett glas bubbel? Parmesankakor är det perfekta tilltugget till drinken. De blir så där lite lagom salta och lagom stora. Perfekt som plock.
Det här är ett recept jag haft nedskrivet i min receptbok i evigheter. Så har jag liksom glömt bort det. Men när vi hade goda vänner över i helgen och bubblet lagts på kylen, så kom jag att tänka på dessa. Mina parmesankakor blev uppskattade av både stora som små.
Parmesankakor
Ugn 175°
ca 30-40 st, beroende på storlek
100 g rumsvarmt smör
1 msk socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl fint riven parmesanost
1-2 msk paprikapulver
Gör så här:
Ta fram en bunke och lägg i smör och socker. Vispa riktigt poröst. I med mjöl och fint riven parmesanost. Vispa tills degen blir smulig. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i två bitar och forma dem till två rullar. Jag brukar göra dem tjocka som enkronor ungefär. Strö nu ut paprikapulver på bakbordet eller på ett bakplåtspapper. Lyft över rullarna och rulla dem i paprikapulvret tills det täcker runtom. Vira nu försiktigt (men tajt) in rullarna i plastfolie. Lägg på en skärbräda och låt vila i kylen i minst 2 timmar.
Värm ugnen till 175°. Skär nu rullarna i knappt centimetertjocka skivor. Lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt in och grädda mitt i ugnen och i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten.
Lägg upp i skål, på fat eller varför inte i ett vackert champagneglas. Korka upp bubbel av valfritt slag och servera till dessa goda parmesankakor.
Så där, hoppas nu att det smakar!
Ännu mera tilltugg
Om du vill ha ännu ett tips på tilltugg med god sälta och smak kan jag varmt rekommendera dessa tunnbrödsticks. Så fantastiskt goda och enkla att göra. Strykande åtgång brukar de ha också.
Ännu mera Blomster&Bakverk
För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.