Parmesankakor, perfekt till ett glas bubbel

28 mars, 2019
parmesankakor

Parmesankakor, ett smakfullt tilltugg

Småkakor är en favorit här hemma. Men har du provat servera småkakor till ett glas bubbel? Parmesankakor är det perfekta tilltugget till drinken. De blir så där lite lagom salta och lagom stora. Perfekt som plock.

Det här är ett recept jag haft nedskrivet i min receptbok i evigheter. Så har jag liksom glömt bort det. Men när vi hade goda vänner över i helgen och bubblet lagts på kylen, så kom jag att tänka på dessa. Mina parmesankakor blev uppskattade av både stora som små.

parmesankakor

Parmesankakor

Ugn 175°
ca 30-40 st, beroende på storlek

100 g rumsvarmt smör
1 msk socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl fint riven parmesanost
1-2 msk paprikapulver

Gör så här:

Ta fram en bunke och lägg i smör och socker. Vispa riktigt poröst. I med mjöl och fint riven parmesanost. Vispa tills degen blir smulig. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i två bitar och forma dem till två rullar. Jag brukar göra dem tjocka som enkronor ungefär. Strö nu ut paprikapulver på bakbordet eller på ett bakplåtspapper. Lyft över rullarna och rulla dem i paprikapulvret tills det täcker runtom. Vira nu försiktigt (men tajt) in rullarna i plastfolie. Lägg på en skärbräda och låt vila i kylen i minst 2 timmar.

Värm ugnen till 175°. Skär nu rullarna i knappt centimetertjocka skivor. Lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt in och grädda mitt i ugnen och i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten.

Lägg upp i skål, på fat eller varför inte i ett vackert champagneglas. Korka upp bubbel av valfritt slag och servera till dessa goda parmesankakor.

Så där, hoppas nu att det smakar!

Ännu mera tilltugg

Om du vill ha ännu ett tips på tilltugg med god sälta och smak kan jag varmt rekommendera dessa tunnbrödsticks. Så fantastiskt goda och enkla att göra. Strykande åtgång brukar de ha också.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?