Päronflarn, det enklaste av bakverk

20 oktober, 2019
päronflarn

Päronflarn är verkligen det enklaste av bakverk. Toppen att ta till när du har ont om tid eller när du får oväntat besök. Eller när du bara önskar något nybakat gott att njuta av och vill ta en smart genväg. Så länge du har tillgång till en rulle färdig smördeg, frukt, ägg och socker så är du så att säga hemma. Jag gjorde bakverken med små svenska päron men det går såklart lika bra att göra dem med äpplen.

Självfallet går det lika bra att använda glutenfri smördeg om du så önskar.

päronflarn med text

päronflarn

Päronflarn

Ugn 175°

4 st små päron
1 ark kyld smördeg
1 ägg, uppvispat med lite socker
rårörsocker

Halvera päronen och skär försiktigt bort kärnhuset. Skär jämna skivor en bit från toppen, så att päronet håller ihop. Rulla ut smördegen, placera ut päronen och skär längs med kanten med lite marginal. Forma små blad och skåra ett mönster så det ser ut som bladnerver. Flytta över till bakplåtspappersklädd plåt. Den smördeg som blir över kan du rulla ihop och lägga i plastpåse i kylen.

Pensla smördeg och päron med ägg som vispats upp lite med socker. Strö över lite rårörsocker över hela ytan och in emellan. Lägg över på plåt, grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 min tills gyllene.

Servera päronflarnet ljummet, gärna tillsammans med vaniljglass eller en klick grädde. Det är också gott att ringla lite kolasås över härligheten.

Hoppas det smakar!

Ännu mera päron

Om du tycker om päron tycker jag att du ska kika in på mina favoritrecept med päron här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?