Personligt

Grönt är skönt

29 december, 2013
 
Det är lugna sköna dagar i ett alldeles lagom tempo här hemma. Fast vi frossar inte bara i julgodis och filmer utan passar även på att renovera lite på övervåningen och just nu innebär det att måla väggar, element och hyllor. Det gäller att passa på när båda är lediga och så får man ta vara på den ork som finns. Att lyssna på Jansson & Wester hjälper onekligen till. Knasigt, intressant, nördigt och så ett och annat gapskratt till rollandet.
 
 
På loppis häromsistens köpte jag en stor, härligt vacker glasburk som just nu står på fönsterbrädan i köket fylld med några idegrankvistar från trädgården. Idegranen är så vacker och jag tycker mycket om både färgen och formen på det gröna. Den lilla grå vasen till vänster om glasburken fyndades också. Tror jag betalade en hel tia (!) och jag gillar den verkligen. Tror det får bli fler loppis-besök framöver. 
 
 
 
 
Har ni märkt att det vänt nu, att det är ljusare? Visserligen har jag för en gångs skull lyckats sova lite längre om morgnarna, men jag tycker det är ett helt annat ljus nu. Hyacinterna blommar över, en efter en, och jag fylls av en längtan att istället peta ner pärlhyacinter. Att fortsätta njuta av allt det gröna men få en övergång från jul till förnimmelse av vår. Undrar jag, om vi verkligen får mer vinter än så här i stockholmstrakten. Jag gillar ju snö men om det gått så här lång tid utan det vita täcket känns det som att det nästan kan kvitta nu. Och vill jag ha snö och skidåkning kan jag alltid åka norrut till er som har det vackert vitt. 
 
 
Nu åker snart revbensspjällen in i ugnen. En av de rätter på julbordet som barnen älskar mest får bli till en hel middag också. Får se om jag kommer upp i samma klass som farmors, vilket känns svårt men det blir i alla fall efter hennes recept, så får vi se. Och så hemkokat äppelmos till det. Sen är vi laddade för hockeymatch på TV.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.