Personligt

Med smak av barndom

5 november, 2013
 
Äppelkräm. Brukar ni koka det? Min mamma gjorde ofta kräm till oss när vi var små och jag tycker det är så gott. Rabarber. Äpple. Jordgubbar. Nu var det länge sen, men strax innan vi åkte på semester plockade vi av årets äppelskörd av Aroma från trädet. En del av äpplena hade blivit smådåliga när vi kom hem så jag tog tillvara det fina och kokade en kräm. När det kommer till sådana här rätter vänder jag mig till trotjänaren Vår kokbok.
 
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar så att det blir ca 1 liter. Koka dem mjuka med 4 dl vatten och knappt 1/2 dl socker. Rör ut 2 msk potatismjöl med lite vatten. När äpplena är mjuka, ta kastrullen från plattan och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Sen ska krämen bara koka upp. Servera avsvalnad eller kall.
 
 
Så gott det är! Lite mjölk och en smörgås till och jag kastas tillbaka i tiden och upplever smaker och minnen från barndomen. Tänk vad ett litet äpple kan göra.
 

You Might Also Like

Inga kommentarer

  • Reply Lantloppan 5 november, 2013 at 22:23

    Oj, vilket barndomsminne jag fick nu. Har inte sett sån äppelkräm sen mamma gjorde det när jag var liten. Hade helt glömt av det, tack för påminnelsen :-)
    /Liv

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.