Personligt

Bakverkeriet – hembakat i mitt kök

8 oktober, 2013
 
Det har varit lite glest med inlägg här på bloggen ett tag. Har haft fullt upp med att få ihop allt det praktiska kring något helt nytt i mitt liv. Som ni kanske vet eller har förstått älskar jag att baka. Och sedan en tid tillbaka har jag bakat på beställning till vänner och vänners vänner. Det är så oerhört roligt att jag bestämt mig för att vid sidan om mitt arbete starta catering och hembageri. Välkomna till Bakverkeriet!
 

I fredags – lägligt nog på Kanelbullens dag – var allt klart för att jag skulle kunna gå ut och berätta om det hela. Hemsidan hittar ni här, bakverkeriet.se och så finns jag även på facebook, här. Min affärsidé är att erbjuda catering inom just bakat. Hembakat i alla dess former och desserter. Kan också erbjuda ett brett utbud av glutenfritt och i viss mån även laktos/mjölkfritt. Min ambition är att baka på råvaror som helst är både ekologiska och rättvisemärkta. Allt bakas från grunden och enda tillsatsen är kärleken till det hembakta.
 
 
I fredags bakade jag kanelbullar, både kalljästa och glutenfria. Och rågkakor. Härliga rågkakor med doft av både anis och fänkål. För mig är det här brödet förknippat med barndomsminnen. Min mamma bakade dem ofta och jag minns att jag var lite extra förtjust när jag norpade åt mig en av de där brödbullarna som formades av degen som blev över när hålet i mitten togs ut. Tänk vilka minnen doften av hembakat kan framkalla.
 
 
Så om du älskar hembakat lika mycket som jag gör, men kanske inte har tid eller lust att baka kan du höra av dig till mig. Det förutsätter förstås att du bor i Åkersberga med omnejd. Till en början kommer jag också att baka på mina lediga fredagar, så då går det bra att beställa innan och komma och hämta sitt bröd på eftermiddagen.
 
Varmt välkommen till Bakverkeriet.
 

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Agda 8 oktober, 2013 at 21:18

  Å, just dom där mittenbitarna kommer jag också ihåg från när jag var liten och kom hem från skolan när mamma hade bakat! Gott!

 • Reply astromella 8 oktober, 2013 at 22:12

  Heja dig! Vilken fantastisk hemsida bakverkeriet har! Allt ser så läckert ut och dina bilder är fantastiska! Stort lycka till nu vännen! Eftersom jag bor i Småland får jag nöja mig med att njuta av dina skapelser på Instagram och bloggen :-)
  Kram från astromella ;-)

 • Reply Victoria - Limestone by the Sea 9 oktober, 2013 at 00:44

  Åh så roligt och modigt! Stort grattis och lycka till! Kram Victoria

 • Reply Malin 9 oktober, 2013 at 08:05

  Men Gud så kul!!! Verkligen en toppenide! Har faktiskt tänkt på något liknande fast bara som en kul affärsidé utan att ha några riktiga planer på att genomföra det.
  Synd att jag bor i Nynäs men jag ska verkligen ha dig i åtankarna och jag flänger ju runt så mycket så är jag i krokarna kommer en beställning :-)..
  Stoort lycka till!!! Och bra jobbat!!!
  Kram Malin

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.