Personligt

Att några ord kan betyda så mycket

8 september, 2013
 
Idag kom jag äntligen ut ett par timmar i trädgården. Njutbart. Att få rensa bort ogräs och räfsa lite i jorden och göra fint och njuta av allt som blommar och grönskar. Försöker alltid att göra största arbetsinsatsen på våren för att sen mest kunna njuta av trädgården hela sommaren. Och sen om någon månad eller så är det dags för ett sista ompysslande för att trädgården ska skänka lika mycket glädje nästa säsong. Mitt i räfsandet hör jag någon som stannar upp utanför på gatan och säger ”Vad fint du gör”. Jag vänder mig om, kisar mot solen och ser en mamma med dotter i barnvagn som ler stort. Men det är ingen jag känner. Tackar förstås så mycket och hon fortsätter med att säga att hon tycker vi har så himla fint och att det syns att vi pysslar om trädgården och att vi gör så fint i rabatterna. Hon säger att det är ett nöje att passera här varje dag och få ta del av allt det fina. 
 
Tänk att några ord kan betyda så mycket. Så glad jag blev. Och den där värmen liksom hänger sig kvar och jag går runt med ett leende. Så tack, du vänliga människa som gjorde min dag. Och så tänker jag att så där borde vi göra lite oftare. Tala om när vi tycker att något är fint eller bra eller vad det nu kan vara. Även om jag försöker göra det ofta kan jag bli ännu bättre på det. Man behöver inte ens känna personen man vänder sig till. Och tänk, att det kan faktiskt betyda ännu lite mer.
 
En liten sensommarbukett till alla er som tittar in här. Ni gör också min dag.
Och vad roligt med flera nya besökare. Välkomna.

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply Sara på Vardag.nu 8 september, 2013 at 22:25

    Visst är det underbart att få en oväntad komplimang så! Jag måste bli duktigare på det. Att ge en komplimang om dagen kanske kan vara en bra start för att få igång tänket? Bra för karman ;)

  • Reply Lantloppan 9 september, 2013 at 10:12

    Underbart fin bukett. Visst är det härligt att få lite positiv energi av andra och det är ju så lite som behövs för att man ska bli sådär glad :-) Kram!

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.