Personligt

Hola!

13 september, 2013
 
Här kommer en hälsning från Playitas Sports Resort på Fuerteventura. Minns ni, jag vann ju en resa med min vän Marie och nu är vi här och verkligen njuter av tillvaron. Det är nästan så att vi får nypa oss i armen varje morgon för det känns fortfarande lite overkligt. Apollo Playitas Resort är över 1 miljon kvadratmeter stort och här finns det ett fullspäckat aktivitetsschema varje dag med allt från Step, Spinning, Aqua Aerobics, Afrodance, Circuit training. Eller volleyboll, fotboll, badminton. Eller att hyra cykel, simma i OS-bassängen eller träna styrka. På morgonen kan man samlas vid 8 för att göra solhälsningen och springa en kort runda. Och så finns det golfbana. Oändligt med möjligheter om man vill komma hit och träna. Men det går precis lika bra att hitta sin egen rytm och ligga vid poolen och läsa en bok. Eller ta promenader. Eller bestiga bergen. Öns form har ursprungligen skapats av en rad vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan och därefter formats av väder och vind. Landskapet är till stor del täckt av svart lavasand och växtligheten är begränsad. Ett annorlunda och lite spännande landskap.
 
 
 
Igår var vi på en ’hiking tour’ där vi gick uppför närmsta berget, gick längs bergskanten och sen över till grannbyn Gran Tarajal som är nästa största byn på Fuerteventura. Vi tyckte det var skönt att det duggade lite för det tog på krafterna med den branta stigningen. Väl nere i byn sökte vi skydd på ett kafé och fick ett så gott kaffe. Promenerade runt i Gran Tarajal och spanade in den lilla shopping som fanns. Det finns gott om fantastiska väggmålningar i byn som gjorts av lokala konstnärer. Besöket avslutades med tapas-lunch och sen gick vi cykelvägen tillbaka (ca 4,5 km) så totalt fick vi nog en mil i benen igår. En härlig dag!
 
 
Det sägs att Fuerteventura har 7 regndagar om året och vi har tydligen lyckats pricka in en av dem. Som ni förstår är regn inte något som befolkningen är bortskämda med och vi kommer nog inte att glömma den paranta señora i Gran Tarajal som tittade ut ur sin lilla butik, sträckte ut handen, kände regndropparna och brast ut i ett stort leende. Igår var det lite duggregn, inatt och nu på förmiddagen lite mer ihållande men det är på gång. Vi ser att molnen skingras och den blå himlen närmar sig mer och mer. Kan mycket väl bli poolhäng i eftermiddag. Och så fick jag ju tillfälle att skicka en hälsning här.
 
 
 
Allt gott.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Nilla Tankebubblor 16 september, 2013 at 10:33

  Kul med resor! Det är något jag saknar.

 • Reply Kristinas oas 16 september, 2013 at 21:00

  Kul att höra att ni har det bra på er resa, koppla av och ha det kul resten av tiden nu! :)
  Kristina

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.