Personligt

Vår mammaboost på Fuerteventura – del 1

20 september, 2013
 
Då är vi hemma igen. Efter en fantastisk vecka – en mammaboost som hette duga. Vi fick nypa oss i armen de första dagarna för att verkligen förstå att vi var där. Från ena dagen till den andra. Från ett höstligt Sverige till ett somrigt Fuerteventura. Här ser ni en vy över den mer än en miljon kvadratmeter stora anläggningen, Apollo Playitas Sports Resort. I den lilla bukten längst till höger ligger den lilla fiskebyn Las Playitas med 300 invånare.
 
 
Det här är utsikten från vårt hotellrum (överst) där vi såg både havet och bergen. Detta speciella landskap med gamla vulkaner och den mörka vulkansanden. Själva anläggningen är stor och en del består av hotell med tillhörande pool och restaurang, en annan av lägenhetshotell med ett mera barnvänligt område och sen kan man också bo i villas med egen liten pool. Det är oerhört välskött och gott om fina planteringar att njuta av. 
 
 
Lugnet var något vi uppskattade oerhört den här veckan. Vi var båda i stort behov av både avkoppling och vila, att få röra på oss och att bara vara – och här kunde vi göra precis allt det. Vi hade många timmar i solstolen vid poolen och avverkade pocket efter pocket. Vi njöt av tystnaden och lugnet. Att stilla sjunka ner i poolen och svalka sig. Att höra alla pågående pass nere på anläggningen men inte känna någon press att delta. Vi valde att ge oss ut på ett flertal löparrundor tidigt på morgonen och att vara med på eftermiddagens vattenjympa. Dagtid var det lite för varmt för oss att stå i gassande sol och träna hårt. Det var roligt att se så många aktiva men det var en salig blandning av gäster och alla var inte där för att ligga i hårdträning. 
 
 
Vi räknade efter att vi nog gick åtminstone 2 mil under veckan, sprang 1,5 mil och tillsammans läste vi väl 5-6 pocketböcker. Så underbart det är att få sträckläsa en bok och verkligen träda in i en annan värld, endast med avbrott för en kaffe eller lunch i skuggan. Eller ’fish spa’ som min vän Marie gjorde. Det hördes över hela anläggningen när någon gjorde den behandlingen. I form av högljudda skratt, rop och skräckblandad förtjusning.
 
 
 
En av dagarna gick vi som sagt med på den hike som Apollo ordnade. Utflykten sammanföll med en av de dagar som är så unika på Fuerteventura, en regnig dag. För oss gjorde det då ingenting då första stigningen var väldigt brant och vi undrade hur vi klarat av den i sol och värme. Uppför gick det och sen vandrade vi längs med bergskanten, över och sen nedåt mot öns näst största by, Gran Tarajal. Det är den som ses på bilderna längst ned. En mycket trevlig by full av väggmålningar av lokala konstnärer, mysiga restauranger och några få butiker.
 
 
Här tillbringade vi några timmar. Fikade, strosade, besökte de butiker som fanns, åt lunch och sen promenerade vi de 4,5 kilometrarna tillbaka till Playitas men denna gång cykelvägen. Här ser ni berget vi kom över och till vänster en oerhört charmig kur med brevlådor. Jag har ju så mycket mer att berätta och visa. All den goda maten, de vackra kvällarna, grannbyn Playitas och den där morgonen när vi gick upp för att möta soluppgången. Allt det hoppas jag kunna lägga upp imorgon.
 
Välkomna att följa med.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.