Personligt

Vår mammaboost på Fuerteventura – del 2

21 september, 2013
 
Tillbaka till Fuerteventura och vår fantastiska resa. Jag hann ju inte med att berätta och visa allt igår. Badade gjorde vi förstås. Både i den härliga poolen och i havet. Stranden lockade inte så mycket med sin svarta och heta sand utan vi låg mest här vid poolen där man kunde lapa sol eller söka skydd i skuggan. Och nära till poolbaren för en kaffe, smoothie eller lättare lunch. Med den fantastiska frukostbuffé som ingick i resan så stod vi oss länge och väl och med värmen som var räckte det oftast med något lätt. På kvällarna åt vi antingen på någon av områdets restauranger, där det fanns att välja på en med spansk respektive italiensk meny, eller så gick vi över till lilla byn Playitas där vi hittade en liten krog som blev vårt stamställe.
 
 
För att komma till byn Playitas kunde man antingen gå cykelvägen runt, en promenad på 5-10 minuter. Eller gå ner till stranden och runda en klippa och vips var man där. Det enda att tänka på var tidvattnet, men det kan som mest stiga till anklarna så bara att ta av skorna och vandra barfota. Ovan ser ni byn när man precis kommit runt hörnet och längst bort på kajen ligger vår lilla krog. Där vi satt flera kvällar intill havet och njöt sol och god mat.
 
 
Utanför låg fiskebåtarna på svaj och en staty med fiskare som blickar ut över havet låg precis framför oss. En pittoresk liten by som på sina ställen var oerhört sliten och stökig. Och på andra håll nybyggda och stiliga hus med fina uteplatser. Kring benen strök katter och hundar och barn cyklade omkring. Byborna gick gärna ner och tog sig ett dopp på kvällen och på den lilla strandytan, precis där vi rundade hörnet från anläggningen, pågick både grillkvällar och barnkalas. En señora med nylagt hår och blommig klänning satt varje kväll på en plaststol i skuggan och försökte ha pli på sin löst springande hund. Det var en så härlig stämning i Playitas. Mycket att betrakta och fundera över. Hur de lever sina liv. Var barnen går i skolan. Var de arbetar. Ja, ni vet. Vardagen.
 
 
Maten, ja. Som vi har njutit av den fantastiskt goda maten. Alla middagar var lika bra. Nyfångad fisk, räkor, paella, en rejäl köttbit, sjötunga, öns egna getost, carpaccio, tapas, mini hamburguesa, crema catalana, pannacotta, frukt. Allt har varit så gott! Och den trevliga servitrisen i Playitas – alltid lika glad och på något sätt förstod vi varandra trots att vi bara kunde enstaka ord på spanska och hon på engelska. Och en av kvällarna var hon på så gott humör att vi fick oss en liten sängfösare.
 
 
Och att sen promenera tillbaka i det vackra kvällsljuset. Plocka lite stenar.
 
 
 
Solen gick ner redan vid 20-tiden och sen var det mörkt. Först kring 07.40 gick solen upp igen och en av morgnarna satte vi klockan, gick uppför det lilla berget och satte oss för att invänta soluppgången. Magiskt vackert var det. Först en fiskebåt som stilla flöt framåt. Himlen som skiftade färg och blev mer intensiv. Och så till sist kom den, solen. Först bara en liten prick och sen starkare och starkare.
 
 
Och så inleddes ännu en härlig dag.
 
 
Ni som följt mig på Instagram vet redan hur oerhört bra vi mått den här veckan. Och om ni läst de här inläggen tror jag ni känner hur bra vi haft det. Vilken vecka, vilket äventyr, vilken boost! Både för oss själva och för varandra. Som vi har pratat. Och hunnit avsluta samtal och tankar. Bara tänkt på oss själva. En sådan lyx. Stort tack till Mammaboosten och till Apollo. Resan var väldigt bra arrangerad och vi välkomnades med både cava och generöst fruktfat. Och Apollo till och med ringde en dag bara för att höra att vi var nöjda och hade det bra. Tack! Tack för allt. Och tänk – det går att vinna en sådan där tävling som man inte tror att någon vinner.
 
Och tack, fina Marie, för en minnesvärd vecka.
En sådan där att stoppa undan och plocka fram när så behövs.

You Might Also Like

Inga kommentarer

  • Reply Kristinas oas 23 september, 2013 at 22:04

    Underbart! Finns inte så många andra ord att skriva, vill mest säga att jag är glad för er skull och att ni fick en sådan fin vecka.
    Kram Kristina

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.