Personligt

Tokig i ugglor

4 januari, 2014
 
Ni har säkert inte undgått dem. Ugglorna. Som helt plötsligt exploderade och fanns överallt. Som mönster, motiv på kudde och tyg, grafiskt snygga, som smycken och på kläder. Det verkar också ha varit ett populärt motiv förr och många retro-samlare hugger figurinerna direkt på loppis. Vet inte riktigt vad det är, men jag faller lite pladask för dem. Det är roligt också att ugglan kan ta sig så många uttryck. Nu har jag ingen stor samling ugglor men några små guldkorn finns det här hemma. Ugglan ovan exempelvis som min dotter köpte på loppis på Gotland i somras och som väntade på mig när vi kom till ön. Nu pryder den de fina keramikfaten som min dotter gjort.
 
 
Halsbandet till vänster tillhör min dotter men ibland lånas det ut. De till höger kan hittas i mitt smyckeskrin.
 
 
Den fina, fina ugglan som jag fick i julklapp av min dotter (från Ulriksdals slottsträdgård).
 
 
Ett nytillskott till granen från våra fina vänner i Detroit. Och finaste illustrationen, som jag tycker så mycket om och som jag av en slump lyckades få två av (det här är den mindre storleken som inväntar sin rätta plats). Illustratör tovelisa.
 
 
Och så måste jag visa mina allra käraste ugglor, som ligger mig närmast om hjärtat. Återigen min konstnärliga dotter som varit i farten. En broderad med guldtråd och en illustrerad som väntar på att bli inramad. Kanske får bli en ugglevägg här hemma?
 
 
Och så måste jag visa Sandras vackra tårta. Titta gärna in hos henne för vackra godsaker, inspirerande bilder och goda recept. Drömkaka heter bloggen. Sandras Bountybollar gjorde jag till jul och de var så goda.

 
Sen kan man ju samla på ugglor i digitalt format.
Här är några av dem som samlats i min mapp Owls på Pinterest.
 
 
Är du lika tokig i ugglor som jag, kan du ladda ned en gratis och fin kalender här.
 
 
Och här kan du ladda ned och skriva ut bokmärkena ovan. 
 
 
Avslutar med de här två tufsiga sötingarna.
Ho ho på er.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Karin A 5 januari, 2014 at 20:42

  Så fina ugglor! Jag köpte med mig ett par halsband med ugglor från Usa och de är jag verkligen förtjusta i. Din dotters skapelser är kanonfina!

  Ha en skön trettondagsafton!
  Kram Karin

 • Reply Sandra Drömkaka 8 januari, 2014 at 14:41

  Åh vad kul att jag fick vara med på ett hörn med min uggletårta :) . Håller med att ugglor är så fina och vad fina ugglor du har i ditt hem! Riktigt kul att din dotter är så duktig, alltid lite extra roligt att ha något framme i hemmet som någon man tycker om har gjort åt en eller något man själv pysslat ihop :-)

  Ha en fortsatt fin dag Annelie!

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.